Primátor mesta Veľké Kapušany z výjazdového zasadnutia vlády SR prináša Mestu Veľké Kapušany 175 000 Eur

Okres Michalovce bol 19. októbra 2018 zaradený Ústredím práce, sociálnych vecí a rodiny do zoznamu najmenej rozvinutých okresov. 

Dňa 26. 06. 2019 sa v Michalovciach uskutočnilo výjazdové zasadnutie vlády, ktorého sa zúčastnil aj primátor mesta Veľké Kapušany PaedDr. Peter Petrikán.

Vláda ako tradične na výjazdových rokovaniach aj v Michalovciach vyčlenila dotáciu pre samosprávy a organizácie v okrese.

Primátor mesta Veľké Kapušany Peter Petrikán na zasadnutí mestského zastupiteľstva vo Veľkých Kapušanoch, bod č. 7 – Schválenie úpravy rozpočtu mesta Veľké Kapušany za rok 2019 – (video 1:15:19) informoval poslancov mestského zastupiteľstva o tom, že priamo na výjazdovom zasadnutí vlády potom, ako apeloval a odôvodnil potrebu okružnej križovatky, vláda svoje rozhodnutie zmenila a pôvodných 75 000 Eur, navýšila o ďalších 100 000, čiže mesto Veľké Kapušany získa 175 000 Eur. 

Ako informoval primátor mesta Peter Petrikán, zmluvu má ministerstvo financií pripraviť do 31. augusta 2019. Peňažné prostriedky majú byť použité na rekonštrukciu námestia s výstavbou okružnej križovatky vo Veľkých Kapušanoch. 

Dňa 27. apríla 2019 sme priniesli Rýchlu správu o okružnej križovatke.

V nej sme vás informovali , že MsZ už v rokoch 2011 – 2014 plánovalo riešiť dopravnú situáciu v meste a následne schválili otvorený dokument PHSR mesta Veľké Kapušany, kde v časti Akčného plánu na obdobie 2018 – 2022 dali za cieľ vybudovať 2 kruhové objazdy na križovatkách.

PHSR je ten dokument, ktorý sme vám spomínali v článku Akčný plán rozvoja okresu Michalovce, časť akčný plán Veľké Kapušany. Môžete si ho prečítať – TU.

Dňa 28. marca 2019 mestské zastupiteľstvo súhlasilo s vytvorením projektovej dokumentácie a prestavby križovatky miestnych komunikácií pri budove Gymnázia na ul. Zoltána Fábryho v meste Veľké Kapušany podľa štúdie okružnej križovatky, ale schválenie vytvorenia projektovej dokumentácie bolo iba prvou časťou práce, ktorá sa rozbehla. Bolo to dôležité rozhodnutie, ale najdôležitejším bodom ostávalo získanie financií, z ktorých by sa okružná križovatka vybudovala.

Získať financie – 175 000 Eur sa podarilo primátorovi mesta na výjazdovom zasadnutí vlády dňa 26.06.2019 vďaka vyjednávacím schopnostiam, ktoré má a vďaka ktorým mesto v tomto roku od 1. júla rozbieha aj MOPS – miestnu občiansku poriadkovú službu, na ktorú mesto získalo 32 000 Eur.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov