Rýchla správa – 23. apríl 2019 – Kruhový objazd

Dobré správy pre vodičov.

Križovatka v časti mesta Veľké Kapušany – “Mestský úrad, Gymnázium, námestie Istvána Dobóa a sídl. POH” – spôsobuje vrásky na čele vodičov už dlhé roky.  Podľa mnohých je pri zvýšenej intenzite dopravy ťažko prejazdná a vodiči to najviac pociťujú v rannej špičke – od siedmej hodiny, až do popoludnia.

Riešením tohto problému by mala byť jej transformácia na okružnú križovatku. Ľady sa pohli v tomto roku.

Vo februári sme vás informovali o projektoch generel dopravy a generel zelene. Kto článok nečítal, môže si ho prečítať TU.

V ňom sme vás informovali , že MsZ už v rokoch 2011 – 2014 plánovalo riešiť dopravnú situáciu v meste a následne schválili otvorený dokument PHSR mesta Veľké Kapušany, kde v časti Akčného plánu na obdobie 2018 – 2022 dali za cieľ vybudovať 2 kruhové objazdy na križovatkách.

PHSR je ten dokument, ktorý sme vám spomínali v článku Akčný plán rozvoja okresu Michalovce, časť akčný plán Veľké Kapušany. Môžete si ho prečítať – TU.

Možno aj kvôli tejto skutočnosti Mesto Veľké Kapušany podniklo prvé kroky a vypracovalo štúdiu ku križovatke pred Gymnáziom.

Prvá verzia štúdie bola následne prepracovaná, nakoľko okruh bolo potrebné zväčšiť.

Túto druhú, prepracovanú verziu Mesto Veľké Kapušany predložilo ako návrh riešenia dopravnej situácie pri Gymnáziu Veľké Kapušany na schválenie komisii výstavby, územného plánovania, majetkoprávnej a životného prostredia, ktorá odporučila mestskému zastupiteľstvu vo Veľkých Kapušanoch dňa 28. marca 2019 schváliť vyhotovenie projektovej dokumentácie na prestavbu križovatky miestnych komunikácií pri budove Gymnázia na ul. Zoltána Fábryho v meste Veľké Kapušany podľa štúdie okružnej križovatky.

Mestské zastupiteľstvo vo Veľkých Kapušanoch súhlasilo s vytvorením projektovej dokumentácie a prestavby križovatky miestnych komunikácií pri budove Gymnázia na ul. Zoltána Fábryho v meste Veľké Kapušany podľa štúdie okružnej križovatky.

Už teraz je zrejmé, že samotný kruhový objazd zaberie aj niekoľko parkovacích miest, ktoré majú vodiči k dispozícii teraz, našlo sa ale riešenie na vybudovanie nových – náhradných.

Schválenie bolo iba prvou časťou práce, ktorá sa rozbehla.

Úlohou vedenia mesta bude zohnať finančné prostriedky na vytvorenie projektovej dokumentácie a prestavbu frekventovanej križovatky na okružnú križovatku.

Situáciu budeme sledovať a prinesieme aktuálne informácie.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov