Rýchle správy – Nákupné centrá v našom meste – “Pripravované stavby na území mesta”- Obchodný dom Veľké Kapušany – ul. Zoltána Fábryho

Celé mesto háda, občas sa aj háda, čo bude vybudované pred Tescom.

Určite vieme, že to bude piata stavba cudzieho investora, ktorá nepôjde z mestskej kasy, čo znamená, že aj pri tejto stavbe, keďže sa jedná o cudzieho investora, platí to, o čom sme informovali:

v Rýchlych správach o GVP,

v Rýchlych správach o nákupnom stredisku Ardis ,

v Rýchlych správach o prestavbe Lidl,

v Rýchlych správach o výstavbe športovej haly 

Celkovo sa po dokončení všetkých stavieb cudzích investorov v našom meste vytvorí asi 50 až 60 nových pracovných miest (len samotný Ardis bude potrebovať približne 30 zamestnancov).

Prípravné práce vnímame a vnímame aj to, čo sa o stavbe pred Tescom hovorí medzi občanmi. Pozrime sa teda spolu na to, ako to naozaj je:

Bratislavský investor buduje jednopodlažný objekt  na ploche 615 m2.

Rozmery predajne budú : 27,40 m2 x 23,10m2.

Umiestnenie stavby je v súlade s územným plánom mesta Veľké Kapušany.

Dopravné spojenie je navrhnuté cez areálovú komunikáciu a parkoviska od Tesca.

Po dohode s predajňou Tesco sa bude v obchodnom dome predávať tovar, ktorý Tesco nepredáva.

Ak bude predajňa prosperovať a doteraz všade inde , kde sa obchodný dom otvoril prosperujú, existujú už plány aj na ďalšie rozšírenie. Ale o ďalších plánoch informujeme včas.

Stavebné povolenie bolo vydané – 08/2017,  stavba začala v  jeseni 2018.

Aké výhody pre mesto vybojoval primátor mesta v tomto prípade? 

Rozšírenie parkoviska pred Tescom. Investor, ktorý stavbu buduje vytvorí pre mesto a občanov mesta približne 20 parkovacích miest. V tých 20. miestach nie je zahrnuté parkovisko, ktoré vybuduje predajňa pre svojich zákazníkov. Ďalší bonus – investor sa v roku 2017 rozhodol darovať 6000 Eur športovej príprave a vzdelávaniu mladých športovcov – mestskému športovému klubu Kalokagathia.

 

     

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov