Rýchla správa – 12. marec 2019 – Nákupné centrá v našom meste – Obchodné centrum ARDIS – Veľké Kapušany ul. Hlavná.

Pri reformovanom kostole. 

Z pripravených ďalších 15. rýchlych správ vám predstavujeme druhú z tej pätice, ktorú prinášajú do nášho mesta súkromní investori. (Čo znamená, že mesto táto stavba nebude stáť ani cent a ešte aj získa – služby obyvateľstvu a vytvorenie ďalších pracovných miest).

Ďalšia stavba, pri ktorej zanietenosť, rozhodnosť, obchodný duch primátora vybojoval plus ďalšiu výhodu pre mesto – darček.

Ani táto stavba, tak ako ani predchádzajúca stavba ktorú sme vám predstavili (Lidl) nepodlieha rozhodovaniu poslancov, nikdy o nej nehlasovali, nebudú o nej hlasovať,  aj keď si ju niektorí  dali do volebných programov, konkrétne v znení, vybudovanie nového nákupného   centra Ardis. Záhadou ostáva ako. A pravdivosť tu napísaného a obsah volebných letákov hoc prešetrí aj  NAKA, nemôžeme klamať o tom, že áno – oni rozhodli, áno, oni rozhodujú. Je to kontrolovateľné, konkrétne na videách, zo zápisníc zo zasadnutí MsZ.  

Takže obchodné centrum Ardis nám prináša developer zo Žiaru nad Hronom.

Ardis bude ponúkať napríklad predajňu potravín, ktorá v tejto časti mesta naozaj chýba. Po meste sa dlhšie šepkalo o Kauflande, ale Kaufland to nebude. To, aké ďalšie obchody v tomto nákupnom centre budú, investor neprezradil, ale hneď, ako budeme mať ďalšie informácie, vám ich  sprostredkujeme.

Okrem potravín tam bude ďalších 6 obchodíkov. Je možné, že to bude niečo podobné, ako je v Michalovciach pri Tescu (Jysk, Pepco, atď). Týmto príkladom netvrdíme, že  to budú práve tieto, ale jedno je už isté. Všetky obchodné priestory, ktoré iba majú vzniknúť už sú obsadené, môžeme sa tešiť a akceptovať rozhodnutie a výber developera, ktorý stavbu postaví, čo znamená, že keď do nej investuje vlastné peniaze, on rozhoduje o tom, komu tie obchodné priestory prenajme. Čo je aj logické.  

Teraz trošku odbornejšie predstavenie:

Predmetný investičný zámer má prispieť k rozšíreniu ponuky obchodných priestorov a služieb v lokalite mesta Veľké Kapušany.

OBCHODNÉ CENTRUM ARDIS tvoria nájomné jednotky – predajne s rôznym druhom prevádzky. Nájomcovia v nich môžu ponúkať nielen potravinový a nepotravinový maloobchodný sortiment, ale aj služby a gastronómiu – bez kuchýň.

OBCHODNÉ CENTRUM je kompaktný objekt so spoločnými časťami – strecha, fasády, nosný systém a s možnosťou samostatnej prevádzky jednotlivých nájomných jednotiek.

Predpokladá sa, že OC bude plniť svoju funkciu nielen pre obyvateľov blízkeho okolia, ale pre všetkých obyvateľov a návštevníkov mesta Veľké Kapušany a poskytne pracovné príležitosti domácemu obyvateľstvu.

Územné rozhodnutie bolo vydané 05/2018 (klasické doťahovačky)( takže nové- ako nové), čaká sa na stavebné povolenie a začne sa zapĺňať prázdny priestor pri reformovanom kostole, kde pred revolúciou v roku 1989 narýchlo zbúrali rodinné domy.  

BONUS: Primátorom mesta vybojovaný ,,darček” – od spoločnosti Ardis pre mesto.

Investor na žiadosť vedenia mesta zapracoval do projektu  Revitalizáciu parku – existujúceho parčíka na Hlavnej ulici pri kostole.

Ten, v ktorom je socha Sv. Štefana.

Jedná sa o celý parčík, keďže doslúžilo už aj zábradlie.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov