Deň obce v Čiernom Poli

Slávnostný deň obce Čierne Pole sa uskutočnil dňa 19. júna z príležitosti výročia 600 rokov od prvej písomnej zmienky. Samospráva obce pripravila pre občanov, ale aj pre návštevníkov obce zaujímavý program, ktorý bol starostlivo vyberaný pre každú vekovú skupinu.

Oslavy dňa obce slávnostne zahájil starosta obce, Vladimír Vinco, ktorý je rodákom obce Čierne Pole.

Vyjadril radosť z toho, koľko občanov a návštevníkov prijali pozvanie a že spoločne oslávia 600. výročie prvej písomnej zmienky o obci Čierne Pole. 

“Dnešný deň vnímam spolu s vami, aj ako vzácnu možnosť pripomenúť si dejiny obce,” uviedol vo svojom slávnostnom príhovore starosta obce.

Na pódium spolu s ním vystúpili aj poslanci obecného zastupiteľstva, ktorí sa spolupodieľali pri prípravách dňa obce. Program moderovala Katarína Milkovičová.

Návštevníci mali možnosť vybrať si z bohatého programu, ktorý obec pripravila.

Vystúpili deti z MŠ Čierne Pole, folklórny súbor Vánok, populárna skupina Ščamba a bola aj tombola. Tak, ako sa na pravých dedinských slávnostiach patrí, nechýbal ani guľáš, pečená klobása, čapované pivo a čapovaná kofola. Program bol ukončený tombolou.

Deti mohli vyskúšať aké to je, riadiť vozidlo, povoziť sa na kolotoči, zaskákať na trampolíne, alebo si niečo vyrobiť v kreatívnej dielni. Nechýbala ani cukrová vata, ktorú si deti mohli zameniť za lístky, ktoré obec rozdávala.

Ten, komu sa málilo si mohol zakúpiť aj mini fánky, alebo popcorn a boli aj iné stánky, ktoré lákali návštevníkov.

 Deň obce Čierne Pole sa skutočne vydaril a prítomným pod stanmi neprekážalo ani horúce slnko. Užili si každú jednu minútu.

Fotogaléria:

Vystúpenie detí MŠ Čierne Pole:

 

Vystúpenie folklórneho súboru Vánok:

Z histórie obce na fotografiách:

 

  

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov