Keramický workshop v Základnej umeleckej škole vo Veľkých Kapušanoch

Hlina od nepamäti fascinovala človeka. O tom, že je pre človeka úžasný materiál aj v 21. storočí sa mohli presvedčiť aj návštevníci prvého ročníka keramického workshopu v Základnej umeleckej škole vo Veľkých Kapušanoch.

Vďaka finančnej podpore Nadácie SPP  Výtvarný odbor ZUŠ zrealizoval projekt „Moderná keramika“.

Žiaci, ale aj záujemcovia mali možnosť spoznať tvárnosť hliny, vyskúšať dokonalosť tohto materiálu. Aká je formovateľná a tvárna a čo s ňou dokážu ruky človeka.

31. mája sa v Základnej umeleckej škole vo Veľkých Kapušanoch uskutočnila výstava keramiky spojená s predajom a workshopom, kde si návštevníci mohli vyskúšať točenie hliny na hrnčiarskom kruhu a iné spôsoby tvorby hlinených predmetov.

Záujem bol veľký. Keramické predmety, ktoré boli vytvorené priamo v ZUŠ si mohli záujemcovia zakúpiť aj priamo na mieste. 

Za predajom a nákupom sa ukrýva aj ušľachtilý čin. Získané finančné prostriedky budú využité na nákup výtvarných pomôcok pre sociálne slabšie deti.

Fotogaléria:

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov