Samospráva – najnovší prieskum AKO

Podľa prieskumu, ktorý zverejnila agentúra AKO dňa 20. februára 2021 a ktorý bol vykonaný dňa 08. až 11. februára 2021 sú štyria z piatich Slovákov spokojní s prácou starostu či primátora počas pandémie koronavírusu.

Podľa ústredného riaditeľa Kancelárie ZMOS Michala Kaliňáka, samospráva za tri dekády svojho fungovania dokázala svoj zmysel aj poslanie. Mrzí ho, že politici zabudli v novembri na 30. výročie samosprávy, ale o to viac ho teší, že vysvedčenie vystavujú ľudia. Je rád, že čo sa týka riešenia situácie koronavírusu v mestách a obciach, je s prácou primátorov a starostov spokojných 80 percent obyvateľov Slovenska.

Mestá a obce, ako uvádza Michal Kaliňák sú poučené tým, že najlepšia pomoc je na konci vlastnej ruky, preto sa spoliehajú len samé na seba.

Dlhodobo nielen ZMOS, ale aj samosprávy znepokojuje štýl a aj forma komunikácie, kedy sa oficiálnym zdrojom informácii stavajú tlačové besedy, ci sociálne siete a kľúčové rozhodnutia prichádzajú na poslednú možnú chvíľu.

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov