Vkport.sk – nezrušíme! – Slovo štatutára Občianskeho združenia

Pre niektorých poslancov Mestského zastupiteľstva sme sa stali nepriateľmi. Ale niežeby sme nimi skutočne boli.

Tlak, ktorý sa snažili vyvinúť počas zasadnutia MsZ dňa 20. októbra 2020, poslanci Monika Jakabová a Rastislav Rožok považujem za tlak z pozície moci, ale poslanecká funkcia nie je funkcia, ktorá umožňuje všetko. Tá im bola prepožičaná od ľudí, od občanov tohto mesta na určité obdobie.

Poslanec Rastislav Rožok je presvedčený, že si môžem písať čo chcem, keď nebudem zamestnankyňou mesta.

Vkport ale nie je mestský. Je občianske združenie, ktoré sme založili ako občania nášho mesta a celá naša činnosť sa uskutočňuje v rámci pracovného voľna, alebo počas dovolenky.

Musím sa brániť, pretože podľa poslanca Rožoka mám odísť z mesta a môžem si písať čo chcem.

Ako to myslel? Mám sa zbaliť a odísť z mesta, kde som sa narodila, kde žije celé moja rodina, podotýkam úplne celá a nie je nás málo? Nie, podľa neho, tak ako to neskôr upresnil, mám odísť zo zamestnania, ktoré ale nemá nič spoločné so založeným občianskym združením.

Za čo?

Za to, že sme vznikli, za to, že máme 4200 aktívnych sledovateľov, že denne vybavujeme pomoc pre občanov, ktorí sú napríklad aj v týchto časoch bezradní v dôsledku chaotickej komunikácie vlády čo sa môže a čo nie?

Za to, že pracujeme bez nároku na čokoľvek? Za to, že sa snažíme pomáhať, že organizujeme a budeme organizovať podujatia pre Vás?

Za to, že spolupracujeme s inými portálmi? Že sme všade tam, kde sa niečo deje? Aby ste vedeli?

Za to, že dávame priestor umelcom, športovcom, fotografom z nášho mesta a okolia? Že pracujeme na tom, aby ste spoznávali a poznali históriu nášho mesta a okolia?

Na zasadnutí MsZ 20. októbra 2020 odznela aj veta, že keď odídem, tak si môžem písať čo chcem.

Píšem. Nielen pre vkport.sk, ale aj pre iné portály a určite už mnohí viete, že píšem aj knihy. To, čo neviete je, že v tomto roku vyšla moja šiesta kniha, ktorá ma názov Všetky nemožné svety a čoskoro Vám ju predstavím.

Čo sa týka mojej práce v zamestnaní, nebudem komentovať, každý z nás niekde pracuje. My sa tiež nezaujímame tým, kde pracuje poslankyňa Jakabová, alebo čo robí poslanec Rožok, ako podnikateľ, alebo ako fyzická osoba.

Zaujímame sa vyslovene o činnosti poslancov mestského zastupiteľstva a tí sú platení z našich daní a za rok 2019 mali z rozpočtu mesta vyplatených okolo 29 000 Eur na poslaneckých odmenách.

Naša lojalita k vám, občanom je to, čo nám dáva pocit nezávislosti a skutočného zmyslu pre našu prácu.

Spätná väzba od čitateľov je pre nás podstatná. Nie sme stránkou inštitúcie Mesta Veľké Kapušany a nepodliehame nikomu z mestského úradu.

To, že po poslancovi Attilovi Baloghovi vadí aj Monike Jakabovej, že sme dostali 300 Eur z príspevku primátora mesta na založenie občianskeho združenie si nevieme vysvetliť, pretože 300 Eur v porovnaní so sumami, ktoré dostali iné občianske združenia je z nášho pohľadu nepatrná čiastka. Veď čítajte, koľko dostal poslanec Balogh – tu

Vkport.sk nezrušíme, dezinformácie nešírime. Preto je dôležité, aby ste si pri každom jednom článku zo zasadnutia MsZ pozreli aj videozáznam, pretože títo poslanci majú pocit, že sme ich nepriateľmi, že zámerne podvádzame, že neuvádzame to, čo hovoria.

Nie je to pravda. Stojíme na vašej strane, strane čitateľov a informuje Vás aj o tom, čo sa možno vybranej skupine ľudí, platených z našich daní nepáči. Nerobí nám to radosť, ale dali sme sa na túto cestu a budeme informovať ďalej.

Sympatie odkladáme bokom, nie je to jednoduché, ale deje sa to.

A hoci z nás budú poslanci robiť ciele, tak v našej práci budeme pokračovať. Áno, pretože je to naša práca a pretože sme lojálni voči vám – verejnosti a občanom.

Stojte pri nás a my budeme stáť pri vás tak, ako doteraz, pretože nikto sa nestáva nad človekom tým, že si sadne na poslaneckú stoličku, ktorú mu pod zadok podložili občania.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov