A Nagykapos és Vidéke Társulás sajtótájékoztatót tart a „The Cross-Border Culture Art Space“ című projekt keretén belül

A Nagykapos és Vidéke Társulás sajtótájékoztatót tart a „The Cross-Border Culture Art Space“ című projekt keretén belül 2020. szeptember 25.,14.00 órai kezdettel a Nagykaposi Magyar Közösségi Házban. A projekt a Magyarország-Szlovákia-Románia-Ukrajna ENI Határon Átnyúló Együttműködési Program 2014-2020 keretében valósul meg az Európai
Szomszédsági Támogatási Eszköz és az Európai Regionális Fejlesztési Alap
társfinanszírozásával.
Gabri Rudolf, a Nagykapos és Vidéke Társulás elnöke, a sajtótájékoztatón bemutatja a projektet, a projekt partnereket, a tevékenységeket és a projekt céljait. A projekt fő partnere a Nagykapos és Vidéke Társulás, Veľké Kapušany, Szlovákia.

További partnerek: Kárpátok Kulturális és Művészeti Egyesület, Nyíregyháza, Magyarország; Pro Cultura Supcarpatica non-profit szervezet, Berehovo, Ukrajna.
A projekt megvalósítása 2020. május 15-én kezdődött és 2022. május 14-ig tart.
A projekt általános célkitűzése megteremteni a feltételeket a határmenti régiók kulturális örökségén alapuló helyi idegenforgalmi fejlesztési kapacitásainak hatékony felhasználásához.
A projekt célja a résztvevő 3 kulturális szervezet együttműködésének erősítése az idegenforgalom-központú kulturális termékek (turisztikai és kulturális programok, határokon átnyúló tevékenységek és rendezvények) fejlesztése terén, hozzájárulva a régió lakosságának társadalmi, gazdasági fejlődéséhez és jólétéhez. Ezen kívül ez az együttműködés elősegíti a
helyi kultúra előmozdítását és a történelmi örökséggel rendelkező épületek megőrzését.

A résztvevő intézmények a határokon átnyúló kulturális központok szerepét fogják ellátni. A határokon átnyúló kulturális művészeti tér fő feladata egy platform létrehozása a célrégiók népszerűsítésére, mint közös idegenforgalmi célpontra, amely alapját képezi a közös kulturális eseményeknek, a helyi idegenforgalmi termékek (kézműves termékek, borászat és gasztronómia) piaca megteremtésének, valamint a promóciónak és képzési tevékenységeknek a kulturális vezetők és a helyi termelők számára.

A sajtóközlemény tartalma nem feltétlenül tükrözi az Európai Unió hivatalos álláspontját.

További információért kérjük keresse:
Vályi Editet, az ArtSpace projekt kommunikációs tevékenységeiért felős munkatársát
E-mail: nvtmagyarhaz@gmail.com
Tel.: +42156-63282386
Web: www.nvt-magyarhaz.eu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov