FUTBALOVÉ A ŠPORTOVÉ LETO NA ZEMPLÍNE 2020 – Deň tretí

Tretí deň futbalového kempu zahájili na futbalovom štadióne vo Veľkých Kapušanoch hviezdne.

Bývalý futbalový reprezentant Martin Jakubko navštívil mladých futbalistov a pozrel si doobedňajší tréning, odpovedal na otázky detí a povzbudil ich pred popoludňajším zápasom Ligy majstrov, ktorý sa konal od 14:30 hod. pod záštitou futbalistu MFK Michalovce Igora Žofčáka a primátora mesta Petra Petrikána.

Otázky detí boli rôzne : Koľko gólov strelil, kde v Rusku hral, koľkokrát cestoval na Slovensko, aby reprezentoval našu krajinu v Národnom tíme Slovenska, ale zaujímalo ich aj to, koľko zarába.

Martin sa zaujímal o to, či radi trénujú, či vedia kde je Rusko a zodpovedal v rámci prestávky počas tréningu všetky otázky, ktoré deti zaujímali.

Stretnutie sprevádzalo aj spoločné fotografovanie, ktoré si deti naozaj užili.

Martin Jakubko začínal ako talentovaný hráč s futbalom v oddiele v rodnej Chminianskej Novej Vsi, kde ho k najpopulárnejšej hre na svete priviedol jeho otec. Za prešovský Tatran nastúpil premiérovo v sezóne 1999/2000. Neskôr sa stal hráčom Banskej Bystrice. Populárny útočník sa s mužstvom následne predstavil v pohári UEFA (kde sa stretol s azerbajdžanským FC Karabach, švajčiarskym FC Wil, portugalskou Benfikou Lisabon, či poľským Groclin Grodzisk).

Odchovanec prešovského futbalu hral za národné mužstvo na majstrovstvách sveta v Južnej Afrike (2010). Za slovenské národné mužstvo odohral 41 stretnutí a strelil 9 gólov.

Obrovské skúsenosti nadobudol v ruskej lige (Saturn Ramenskoje, FK Chimki, FK Moskva, Dinamo Moskva, Amkar Perm).

Martin Jakubko, okrem toho, že je bývalý hráč svetového formátu, je aj skvelý človek. Netrpí hviezdnymi manierami, nepovyšuje sa a každý, kto sa s ním stretne sa cíti naozaj pohodlne.

Z trávnika futbalového štadióna vo Veľkých Kapušanoch odchádzal do Bratislavy.

Popoludnie patrilo Igorovi Žofčákovi, hráčovi MFK Michalovce.

Pod záštitou hráča Igora Žofčáka a primátora mesta Petra Petrikána sa uskutočnil zápas Ligy Majstrov.

Na zápas dohliadal a vyhodnocoval Braňo Sokoli – tréner s najvyššou trénerskou licenciou UEFA PRO licence.

Prvé tri dni majú deti z futbalového kempu za sebou a čakajú ich ešte dva počas ktorých môžu snívať svoj futbalový sen ďalej. 

FUTBALOVÉ A ŠPORTOVÉ LETO NA ZEMPLÍNE 2020 – Deň prvý

FUTBALOVÉ A ŠPORTOVÉ LETO NA ZEMPLÍNE 2020 – Deň druhý

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov