Negyven éves a Komócsa (muzsa.sk)

December 7-én  17 órától egy nagyszabású gálaműsorral ünnepli fennállásának 40. évfordulóját a Komócsa Néptáncegyüttes a nagykaposi művelődési házban. A közel kétórás előadás keretén belül felvidéki, erdélyi, magyarországi és délvidéki táncok kerülnek bemutatásra úgy, hogy azok egy szerelmi történetet idéznek meg a színpadon. Az első rész a szerelem érzésének kialakulásától a lánykérésig mutatja be a történéseket, míg a második részben az esküvő elevenedik meg.

Karikázó • Fotó: Zsebik Ildikó

Ahogyan azt Csanak Szabolcs, az együttes vezetője, illetve Bínó Gábor táncos portálunknak elmondta, az eseményre mindenkit meghívnak, akinek az elmúlt évtizedekben bármilyen kapcsolata is volt a Komócsával. Zenészeket, táncosokat, vezetőket, támogatókat. Ahogyan azokat is, akik ezt a gálaműsort támogatják. A ma is aktív táncosokon kívül a műsorban Bukó Gyula vezetésével fellépnek a Komócsa Baráti Kör tagjai, akik remélhetően hosszabb távon is együtt dolgoznak majd a táncegyüttessel.

A Komócsa táncosai • Fotó: Zsebik Ildikó

Ami pedig az előadást illeti, a felvidéki táncok közül a nézők szirénfalvi, bodrogközi és magyarbődi táncokat láthatnak, a magyarországiak közül bökönyit, somogyit, az erdélyiek közül boncidai, palatkai, kalotaszegi, széki és szilágysági táncokat, illetve Délvidékről szlavóniai karikázót. Az élőzenét a párkányi Varjos szolgáltatja majd. Az együttes vezetője azt is elárulta: úgy tervezik, hogy ennek az összeállításnak egy rövidített változatával a jubileumi előadást követően turnéra indulnak. Ha a gálaműsorra nem tudna minden érdeklődő bejutni, lehetőség van az ismétlésre is.

Forrás:www.muzsa.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov