Laura Onušková Vás pozýva na spevácko – hudobný recitál – vkport. sk Vám prináša rozhovor :-)

1.Laura, Vy sa spevu, spievaniu venujete už nejaký čas. Čo Vás k tomu priviedlo a ako ste vlastne začínala?
Spievať som začala približne pred 9 rokmi, keď som sa zapísala do
ZUŠ – ky na hodiny spevu, pretože som po ukončení gymnázia chcela
študovať na Vysokej škole muzických umení a potrebovala som mať
nejaké základy.

2.Asi väčšinu zaujíma to, aký je Váš repertoár a ktorá oblasť v oblasti spevu je pre Vás najbližšia?
Po 9 rokoch ešte stále nie som zameraná na jeden žáner, ale predsa
je pre mňa výzva a radosť zároveň zaspievať si jazz , populárnu hudbu
60’ a 70’ rokov.

3.Určite máte – tak ako aj iní speváci – svoje sny v oblasti spevu. Môžete nám ich prezradiť?
Sny? Jasné. Mojou najväčšou túžbou je spievať tak aby to bolo čo najbezchybnejšie, aby som počas 3 minútovej pesničky nenechala ľudí
blúdiť vo svojich myšlienkach ale úplne ich odpútať z každodennej rutiny+
úspešné dokončenie konzervatória

4.Radi by sme vedeli aké boli Vaše doterajšie najväčšie úspechy na hudobnej scéne?
Každý jeden dobre podarený koncert je pre mňa obrovským úspechom, pretože som trémistka. No predsa, myslím si, že najväčším úspechom bol pre mňa X-faktor Hungary. Keď som sa prebojovala cez viacero kôl, a mala som možnosť učiť sa od uznávaných učiteľov spevu, známych osobností. Spievať pred takým veľkým publikom nebolo ľahké no našťastie sa to podarilo:)

5.A na záver krátka informácia. Desiateho júla, t.j. v stredu o 19.00 hod., vystúpite na Námestí I. Dobóa. V súvislosti s tým, čo odkážete Vašim priaznivcom a fanúšikom?
Mám fanúšikov? Ďakujem Odkazujem ľuďom aby sa nebáli a odvážili sa vypočuť si niečo pozitívne, vážnejšie a plné entuziazmu v podaní dvoch mladých ľudí.

Laura Onušková je mladá talentovaná speváčka z Veľkých Kapušian, ktorá vás nakopne pozitívnou náladou, pretože svojím spevom a vystupovaním vie naladiť na pozitívne myšlienky aj obecenstvo. Má dvadsať rokov, študuje na Univerzite Pavla Jozefa Šafárika v Košiciach, na Prírodovedeckej fakulte. Pozornosť pútala už ako žiačka Základnej umeleckej školy vo Veľkých Kapušanoch, kde bola členkou a hlavnou speváčkou školskej hudobnej skupiny The youngstrings. Skupina sa viackrát predstavila na triednych koncertoch v Základnej umeleckej škole, ale aj na iných kultúrnych podujatiach v meste Veľké Kapušany. Svoje publikum si získavala v tej dobe všade, kde sa objavila a nielen vďaka spevu, ale aj vďaka šarmu a spontánnemu prejavu. V roku 2016 sa prihlásila do speváckej súťaže X – faktor Hungary, z ktorej vypadla už v úvode. V tej dobe prestala spievať. K spevu sa vrátila až po roku, pretože láska k spevu a hudbe bola silnejšia, ako sklamanie, ktoré prežila. V roku 2018 sa do speváckej súťaže X – faktor Hungary vrátila omnoho sebavedomejšia, pripravila show a prebojovala sa až do 4. kola. Vypadnutie už nebrala ako pád, ale ako obrovskú skúsenosť, vďaka ktorej sa jej otvorili nové možnosti. Zoznámila sa s učiteľmi spevu, spevákmi, s ktorými je v kontakte dodnes. Súťaž jej pomohla v osobnom rozvoji a v napredovaní k cieľu, ktorým je živiť sa tým, čo miluje – hudbou a spevom. Má dvojčlennú kapelu Lauri. Spieva jazz, pop a blues. Vo Veľkých Kapušanoch sme sa s ňou mali možnosť stretnúť na adventnom koncerte mesta, kde vystúpila so svojím partnerom a očarila publikum jedinečnosťou, ktorá ju charakterizuje vždy, keď sa objaví.
Zdroj: Copus II/2019

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov