vkport.sk predmetom zasadnutia Mestského zastupiteľstva v bode Diskusia

Diskusia bola otvorená primátorom mesta po uplynutí 4. hodín a 22 minút zasadnutia mestského zastupiteľstva.

Prvý sa prihlásil pán poslanec Balogh, ktorý žiadal od primátora mesta odpoveď na otázku, odkiaľ má redakcia vkport.sk materiály k svojím článkom. Odpoveď pána primátora nájdete, ak si pozriete videozáznam.
Naša je : “Pán poslanec : Máme ich, pretože sa pýtame a veríme, že poznáte myšlienku Alenky Bastlovej : “Kto sa pýta, ten sa dozvie. Kto sa dozvie, ten už dosť vie. Ten, kto dosť vie, nie je hlúpy, to sa nedá nikde kúpiť!”
K materiálom sa dostávame podobne, ako všetky ostatné redakcie, či už televízia, denníky, mesačníky, ktoré prinášajú informácie.
Otravujeme ľudí, otravujeme zamestnancov, otravujeme všetky možné organizácie o ktorých v meste vieme a niektorých už otravovať ani nemusíme, ozývajú sa a poskytujú nám mnoho materiálu. Za posledné dva mesiace sme čitateľom priniesli množstvo informácií napríklad aj v Rýchlych správach, ale aj v rubrike Týždeň v kocke a ohlasy máme naozaj výborné.”

Pozn. redakcie – Prečo informácie neprináša pán poslanec, nie je naša vec. My robíme to, čo robíme, s radosťou, odhodlaním a ako sa hovorí, srdcom. Bez nároku na akúkoľvek odmenu, alebo výhodu. Teší nás jedno jediné, že mesto nestagnuje, že naozaj nebol dôvod na vyvolávanie paniky medzi občanmi tým spôsobom, ako sa to dialo počas celej predvolebnej kampane. Mesto sa rozvíja a ak ste si pozreli zasadnutie mestského zastupiteľstva, už je aj vám v tejto chvíli jasné, že sa bude rozvíjať stále viac.

Musíme podotknúť:
V diskusii (video 4:26) uviedol, že sme zverejnili fotky s pečiatkou mesta. Toto tvrdenie nie je pravdivé. Ani v jednom našom článku nebola ani jedna fotka, kde by bola pečiatka mesta. Pracujeme s materiálom, ktorý získavame z rôznych zdrojov. To, čo nám neposkytne mesto, poskytnú iní. To, čo nám poskytne mesto, nemusíme žiadať od iných. Určite ani jedna poskytnutá informácia nepodlieha utajovaným skutočnostiam a ku každej zverejnenej informácii by sa mohol dostať počas úradných hodín, alebo na základe vopred dohodnutého stretnutia ktorýkoľvek občan nášho mesta.
Zarazilo nás : Podľa pána poslanca – on informácie žiadať môže, pretože citujem “ale ja som poslanec,” čo znamená že občan nie? Pán poslanec si neuvedomuje jednu veľmi dôležitú vec. Že v prípade politiky, aj tej komunálnej, bude vždy najviac občan, ktorý volí a za týmto vyhlásením si stojíme.

Vyjadrenie pána poslanca k stretnutiu so splnomocnencom vlády pre rómske menšiny ( video 4:13:35 ) – Vyjadril sa, že záujem neprejavil, pretože nevedel o stretnutí a dokonca žiadal primátora o zasielanie pozvánok.
Musíme podotknúť: pán poslanec, tak ako všetci poslanci, ktorých sa riešenie rómskej problematiky týka vedel o stretnutí. Každý, kto bol na januárovom zasadnutí mestského zastupiteľstva, alebo si ho pozrel zo záznamu vie, že sa riešila žiadosť občanov ulice Čičarovskej – rozhodnutie sa odročilo na nasledujúce zastupiteľstvo z dôvodu, že splnomocnenec vlády pre rómske menšiny Ábel Rávasz sa mal vyjadriť. Tento údaj doplnil pán primátor určením presného dátumu. Overiť si túto informáciu môžete v pripojenom videu z januárového zastupiteľstva, presne – od 19:30, následne všetci túto informáciu odhlasovali v čase 53:25. Pozrite si to vo videu TU. Pán poslanec sa mohol celý mesiac zaujímať a informovať sa o návšteve ďalej a nie obviňovať mesto z toho, že nebol informovaný a nevedel a že v podobných prípadoch žiada o zaslanie pozvánky.

Pani poslankyňa Jakabová (video 4:34.30) – Napriek tomu, že OZ vkport.sk nebolo predmetom zastupiteľstva a ani nemalo byť, pretože peniaze daňových poplatníkov za ktoré sa vypláca aj poslanecká mzda by sa dali využiť aj inak, žiadala o priestor, pretože ako uviedla, “podľa rokovacieho poriadku sa poslanci majú právo vyjadriť.”
Súhlasíme, majú, ale podľa nášho názoru, nie k fungovaniu občianskych združení, ale k dianiu v meste.
Uviedla, že sa nestotožňuje s kultúrou a správami a hanobením poslancom mestského zastupiteľstva.
Musíme podotknúť – Naša redakcia sa nikdy neznížila na úroveň falošných profilov, ktoré tak, ako rýchlo vznikli, tak rýchlo aj zanikli. Naša redakcia písala články, pod ktorými bol vždy podpísaný reálny autor. Ak mala pani poslankyňa ako hanobenie na mysli Príbehy o Emilovi a Eugenovi – sú to príbehy, v ktorých je nastolené celospoločenské dianie. Autor článku si vypýtal pred zverejnením názory iných novinárov. Tí takéto príbehy nazývajú fejtónmi. Fejtón je taký článok, v ktorom sa zosmiešňujú nezdravé javy spoločenského života a dodnes prerástol do publicisticko – umeleckej tvorby zábavnej formy na aktuálnu politickú, kultúrnu a spoločenskú tému a môže byť humoristický, ironický, alebo satiristický. Ani jeden z príbehov nebol vulgárny, nepadli v nich žiadne konkrétne mená, nijako neohrozovali mravnosť.
Ľudia nie sú iba klauni, ktorí volia a potom držia hubu a krok. Ak si myslíte toto, tak je to poriadne spiatočnícke myslenie, ako za totality. Na druhej strane, naša redakcia tiež má k dispozícii fotky a správy a maily, ktoré nám boli zaslané čitateľmi a obsahujú texty, ktoré sa naozaj dajú považovať za hanobenie poslancov. Napríklad mesiac december – hanobenie zástupcu primátora mesta, alebo aj samotného primátora. Fotky, meme obrázky, verejné zosmiešňovanie. Títo ľudia mlčali a znášali to, čo sa dialo. Pani poslankyňa mlčala. Aj v decembri, aj v januári, pretože sa jej to netýkalo a netýkalo sa to nikoho spomedzi tých, ktorých sa na poslednom zasadnutí zastávala. Pán primátor uviedol v diskusii zasadnutia mestského zastupiteľstva, že bol šikanovaný rôznymi obťažujúcimi správami a telefonátmi. Dôvody uviedol tiež. Nájdete ich vo videozázname.

Čo sme si všimli – Fotky zmizli, ale my ich máme a máme aj to, kto každý ich označoval a zdieľal. Útok na občana, ktorý je naším redaktorom – falošný profil, alebo video poslanca, zdieľané aj pani poslankyňou. Všetko máme a ja ako autor mám k dispozícii aj zopár správ, ktoré boli adresované konkrétne mne a dokonca mám aj mail, v ktorom som bola vyzvaná, súčasným, alebo toho času už bývalým adminom stránky, kde sa tieto materiály – zosmiešňovania formou meme obrázkov a podobne vyskytovali, o spoluprácu v tom smere, aby som dodávala materiál z Mestského úradu o ktorý ma požiada a pokiaľ nebudem chcieť spolupracovať, tak ma bude evidovať tak, že sa vedome spolupodieľam na ničení nášho mesta. (všetky tieto maily a správy máme odložené. Nie jeden, ale všetci z nás, aby sme si boli istí, že aj keď u niekoho z nás zmiznú, bude to mať ďalší.)

K uvádzaniu zdrojov – ak ich preberáme z iných zdrojov – zdroj uvádzame. Ak vytvárame a pracujeme na článkoch my – vkport.sk nie je možné uviesť zdroj. Jedine naše hlavy a to, čo je v nich je zdrojom.

Pán poslanec Hrabčák – (video 4:47:15) – ohradil sa voči tomu, že ich v článkoch žiadame( citujem žiadame Vás) o to, ako majú hlasovať. Uviedol, že to bolo konkrétne v článku o detských jasliach.
Musíme podotknúť nikdy sme nežiadali. Ak napíšeme, že daný projekt, aby mohol byť zrealizovaný závisí od toho, ako budú hlasovať poslanci, nie je žiadosť. Je to fakt. O skutočnosti ( že v článku nebola výzva žiadame Vás)sa môžete presvedčiť prečítaním článku TU

Na záver – odporúčame pozrieť celú diskusiu, ktorá trvala od 4:22 do 4:51.

Pána poslanca Balogha zaujímalo tiež určenie platu zástupcu primátora mesta. Prečo bol uvedený dátum 01.02.2019. Bolo mu vysvetlené, citujem – “až od februára platí 70 percent. Do konca januára platilo 75 percent.”

A keďže sa pán poslanec stále zaujíma o platy iných, čo samozrejme môže, my sme sa pozreli na platy poslancov.

Zistili sme, že – Poslancovi patrí odmena vo výške 70.- € za každú ukončenú hodinu aktívnej účasti na zasadnutí mestského zastupiteľstva.

Článok – tu
Názorový článok vkport.sk k platom poslancov – tu

Záver:

Zložením poslaneckého sľubu si všetci poslanci obliekli rovnaké tričko s nápisom  Mesto Veľké Kapušany. Tvorte pre mesto a nerozdeľujte ho. 

Vysvedčenie aj tak udelia  voliči o 3,5 roka. 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov