Vinári z Veľkých Kapušian bodovali na 8. ročníku súťaže a výstavy vín “Tokajský strapec”

Na súťaži a výstave vín „TOKAJSKÝ STRAPEC 2024“, dosiahli skvelé výsledky vinári z Veľkých Kapušian, dvojica Bölöni a Poremba, ktorí si ocenenia prevzali v sobotu (10.2.) v Kultúrnom dome v Borši. Domov si priniesli skvelé výsledky. Zo šiestich ponúkaných vzoriek vín bolo medailových všetkých šesť.

5 PUTŇOVÝ – BRONZ

6 PUTŇOVÝ – ZLATO

FURMINT 2022 – BRONZ

FURMINT 2021 – BRONZ

FURMINT 2023 – BRONZ

MUŠKÁT ŽLTÝ – STRIEBRO

Vína degustovali odborníci, aj laická verejnosť.  Do súťaže bolo možné prihlásiť ľubovoľný počet vzoriek vína vyrobené v súlade so zákonom č. 313/2009 Z. z o vinohradníctve a vinárstve. Vzorka sa odovzdávala ktorémukoľvek členovi organizačného výboru. Okrem samotnej vzorky vína sa odovzdávalo aj označenie odrody, druh vína, ročník, č. šarže, výrobcu a krajina pôvodu.

Členovia odbornej komisie hodnotili vzorky samostatne, nezávisle a anonymne na základe 100 bodového systému Medzinárodného
úradu pre vinič a víno a Medzinárodnej únie enelógov (OIV)/(UIOE). Kritéria pre udeľovanie ocenení na základe bodového hodnotenia boli vopred dané a zverejnené na webovej stránke tokajskystrapec.sk. 

Hodnotenie vín laickej komisie bol totožný so spôsobom hodnotenia odbornou degustačnou komisiou.

Výsledky odbornej komisie nájdete kliknutím tu.

Výsledky laickej komisie nájdete kliknutím tu.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov