Omaľovanky, ktoré pomáhajú deťom pochopiť zdravotný stav

Autorkou omalovaniek, je pani Estera, mamička ktorá chápe, aké je dôležité, aby choré deti vedeli prijať svoj zdravotný stav a ťažkosti, ktoré choroby prinášajú.
 
Keďže rozprávkové knižky, ale ani príbehy, v podobách, ktoré by boli pre deti prijateľné nenašla, začala kresliť a k ilustráciám vytvorila aj príbeh, ktorý pomôže deťom pochopiť ich zdravotný stav.
 
Estera vie, že porozumenie tomu, čo sa bude diať je pre deti nesmierne dôležité pri spolupráci so zdravotníkmi a že aj deti potrebujú informácie a nie je jedno, akým spôsobom sa k nim dostanú.
 
Ide o omalovanky v dvoch jazykoch, ktoré boli pomocou grafika a ilustrátora z papierovej verzie transformované do elektronickej podoby.
Prvá omalovánka je “Pipi a jeho priatelia” a pomáha deťom s ochorením močového mechúra pochopiť svoju chorobu, lieky, katetrizáciu, infúzie aj v pobyt v nemocnici.
 
Druhá omalovánka je pre deti s ochorením čriev, stómiou a deti s diagnózou IBD.
 
Omalovánky sú dostupné vo formáte pdf v maďarskom a slovenskom jazyku.
 
Veľmi si vážime, že nás pani Estera oslovila a sprístupnila ich pre všetky deti, ktoré potrebujú pochopiť svoj zdravotný stav.
Verí, že sa omaľovanka dostane k rodinám, kde choré deti sú a bojujú s chorobami.
 
Prvá omaľovanka:
Slovenský link:
Maďarský link:
 
Druhá omaľovanka:
 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov