Veľké Kapušany: Mariášsky turnaj Použia a Medzibodrožia

Už po niekoľkýkrát sa stretli vo Veľkých Kapušanoch milovníci kartovej hry „Mariáš“. Pri sedemnástich stoloch sa zišlo 51 hráčov, ktorí hrali šesť hodín. V priestoroch mestského úradu privítal hráčov primátor mesta Peter Petrikán a Ján Juhász, hlavný organizátor súťaže: „Mariáš Použia a Medzibodrožia“.

Počas šesťhodinového maratónu otáčal karty najšikovnejšie Arpád Kiss. Druhý skončil Štefan Čermák, tretí Barnabáš Bodnár.

Hralo sa o pohár primátora mesta, na výhercov čakalo aj 36 zaujímavých cien od rôznych sponzorov. Absolútny víťaz mal právo výberu ceny, ako prvý.

Sezóna, ako uviedol Ján Juhás sa spravidla začína v novembri a končí v apríli nasledujúceho roka. Pozostáva z 11. kôl, ktoré sa hrajú v obciach a mestách Použia a Medzibodrožia. Turnajov sa často zúčastňujú aj pretekári zo Zemplína, napríklad z Michaloviec, ale aj z Humenného.

Po ukončení sezóny sa hodnotia výsledky všetkých kôl, z ktorých vzíde výsledková listina, kde sú podľa poradia uvedené výsledky všetkých hráčov, ktorí Mariáš v danej sezóne hrali.

V celkovej výsledkovej listine je aktuálne na prvom mieste István Tóth s počtom bodov 155, na druhom mieste László Jáger s počtom bodov 144 a na treťom mieste František Timko, s počtom bodov 138. Poradie absolútnych víťazov sezóny 2022/2023 ešte nie je vôbec definitívne.

„Za tých pomaly 20 rokov, počas ktorej sme vznikli sa vybudovala naozaj početná hráčska komunita, ktorá je medzi sebou v úzkom kontakte. Záujem mladších hráčov o túto kráľovskú hru, ale chýba. Radi by sme ich medzi sebou privítali a budovali hráčsku komunitu ďalej,“ uviedol organizátor súťaže Ján Juhász.

Fotogaléria:

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov