Terénna sociálna práca vo Veľkých Kapušanoch: „Stojíme pri ženách. Chránime a podporujeme ich“

Pracovníčky kancelárie terénnej sociálnej práce a terénnej práce vo Veľkých Kapušanoch absolvovali workshop realizovaný v rámci projektu:

„Stojíme pri ženách. Chránime a podporujeme ich“

Projekt je podporený v rámci programu „Domáce a rodovo podmienené násilie“ spolufinancované z Nórskych grantov a štátneho rozpočtu SR.

Vzdelávacou aktivitou nás počas dvoch dní sprevádzali skúsené lektorky – odborníčky občianskeho združenia Pomoc rodine, ktoré sídli v Michalovciach.

Cieľom tejto aktivity bolo dať do pozornosti, že aj v našom okresnom meste je organizácia, na ktorú sa môžu ženy obrátiť s problematikou násilia na ženách v partnerských vzťahoch.

Touto informáciou chceme aj my, terénne sociálne pracovníčky a terénne pracovníčky „povedať“ ženám, aby sa nebáli, aby si nenechali šliapať svoju česť, aby sa nenechali týrať násilníkmi a aby si uvedomovali, že byť ženou je úžasné.

Milé ženy, ak ste sa ocitli v takejto situácii a potrebujete pomoc, môžete sa obrátiť na našu kanceláriu, ktorá sídli na ulici Hlavnej 58, 2. poschodie, alebo priamo na občianske združenie Pomoc rodine, ktoré sídli v Michalovciach na utajenej adrese. Radi Vám pomôžu skúsené a empatické odborníčky na telefónnom čísle: 0911 084 473.

Foto: vkport.sk

A szociális terepmunkások dolgozói (kancelárie TSP a TP) nemrégiben Worshop-on vettek részt, melynek témája volt:

„ Kiállunk a nők mellett, védjük és támogatjuk őket“.

A két napos Workshop-on tapasztalt előadók adtak elő – a „Pomoc rodine“ polgári egyesület tapasztalt munkatársai, akik székhelye Nagymihályban van.

Ennek a tevékenységnek a célja felhívni a figyelmet arra, hogy a mi kerületi városunkban is működik olyan szervezet ahova fordulhatnak a nők partnerkapcsolati erőszak esetén.

Mint szociális terepmunkások, ezúton szeretnénk ezt az információt továbbítani a nőknek, hogy ne féljenek és ne hagyják, hogy a becsületükbe gázoljanak, ne hagyják magukat bántalmazni, és hogy tudatosítsák – nőnek lenni fantasztikus.

Kedves hölgyek, ha ilyen helyzetbe kerültek és segítségre van szükségük, bátran fordulhatnak irodánkhoz, amely a Fő utca 58-as száma alatt található a 2. emeleten. Valamint egyenesen a „Pomoc rodine” polgári egyesülethez, amely Nagymihályban található titkosított címen. A tapasztalt és empatikus szakértők örömmel segítenek önöknek ezen a telefonszámon: 0911 084 473.

Foto: vkport.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov