Martin Bačo:Naši občania si zaslúžia kultivovanú spoločnosť a možnosti

Martin Bačo je vo Veľkých Kapušanoch známy ako učiteľ, ako futbalový tréner, ktorý sa venuje mládeži a v neposlednom rade ho mnohí poznáme aj z jeho aktivít na farskom úrade a v cirkvi. Martin Bačo sa rozhodol kandidovať za poslanca mestského zastupiteľstva vo Veľkých Kapušanoch a v rozhovore s ním sa okrem iného pýtame aj na to, v čom vidí nedostatky v súčasnosti a ako to zmeniť. Martin sa vo svojom živote inšpiruje slovami Jána Pavla II: “Kto miluje, ten chce darovať seba samého” ( Ján Pavol II)

Päť vlastností, ktorými by ste charakterizovali sám seba?
Svedomitosť
Zodpovednosť
Úprimnosť
Poctivosť
Pracovitosť

Ste členom tímu „PPP“. Prečo ste sa rozhodli, že idete do toho a aké boli vaše prvotné pocity, keď Vám Peter Petrikán ponúkol túto možnosť?

Nášmu mestu chcem pomôcť svojimi skúsenosťami odovzdať svoje myšlienky a plány, ktoré by som chcel pretaviť do reality. Moje pocity z ponuky pána primátora boli samozrejme pozitívne. Vnímam to ako možnosť pomôcť mestu.

Čo voliči? Ako privítali vašu kandidatúru? Máte spätné väzby?

Reálne sa stretávam s pozitívnymi ohlasmi na moju kandidatúru. Je to môj tretí pokus a cítim, že tentokrát je ten pravý čas. Spätnú väzbu dostávam najmä od detí, ktoré tak isto vnímajú dôležitosť tejto verejnej funkcie spolu s rodičmi mi držia prsty a zato im úprimne ďakujem.



V čom vidíte nedostatky v súčasnosti a ako to zmeniť?

Nedostatky budú stále nedá sa každému vyhovieť. Mojím cieľom je minimalizovať ich a zaslúžiť sa o čo najväčšiu spokojnosť našich občanov.

Do volieb ostáva už naozaj iba zopár dní. Na čo sa chcete v rámci svojej
predvolebnej kampane zamerať  a ktorá je tá oblasť, ktorú prioritne chcete ako poslanec MsZ zastupovať a prečo?

Keďže pracujem ako učiteľ na ZŠ P. O. Hviezdoslava vo Veľkých Kapušanoch mojou prvoradou prioritou je pomoc deťom, školám, ich rozvoji a napredovaní. Na školách máme množstvo talentovaných žiakov dokonca reprezentantov nielen nášho mesta, ale krajiny. Mojím cieľom je pre nich vytvoriť adekvátne podmienky a priestor pre sebarealizáciu. Dôležitou úlohou je aj kultúrny rozvoj  mesta vo všetkých sférach.



Čo si podľa vás občania Veľkých Kapušian zaslúžia?

Naši občania si zaslúžia kultivovanú spoločnosť a možnosti. Ako sa hovorí: 100 ľudí , 100 chutí. Ak sa mi mojou činnosťou podarí uspokojiť aspoň “90”, budem spokojný 🙂



Prečo je podľa vás dôležité zúčastniť sa volieb? 

Volieb by sa mal zúčastniť každý občan. Nielen ten, ktorý túži po zmene , napredovaní, ale každý.

Máte nejaké motto, životnú múdrosť, ktorá vás motivuje a na ktorú si často spomeniete počas vašej práce?

Mojím mottom je: “Kto miluje, ten chce darovať seba samého” ( Ján Pavol II)

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov