Ferdinand Kočiš považuje šport za správnu cestu, zaujímajú ho však aj iné oblasti

Ferdinand Kočiš Nándi, je kandidát na poslanca Mestského zastupiteľstva, ktorého ani veľmi predstavovať nemusíme. Cez jeho športové aktivity a tým, že je poslancom MsZ už dve volebné obdobia za sebou, ho pozná v našom meste snáď každý. Ale predsa! Nemusíme, ale chceme…

Bývalý aktívny športovec, ktorého zlákalo karate a neskôr kickbox, teraz svoje športové skúsenosti a znalosti odovzdáva ďalej svojim zverencom, ako tréner. A hoci v týchto bojových športoch už aktívne nesúťaží, trénuje so svojimi cvičencami naďalej, udržiava sa vo forme, aby im mohol byť nielen príkladom, ale aby spolu s nimi zažíval všetku tú drinu, sebazaprenie a boj, ktorý vedie nielen ku skvelým výsledkom na rôznych súťažiach, ale hlavne k tomu, že sa formujú vytrvalí, disciplinovaní, húževnatí a féroví ľudia.

S takýmto základom sa potom zvládajú aj ťažké situácie v bežnom živote jednoduchšie.

Nándi považuje šport a športovú výchovu mladých ľudí za svoje poslanie.

Je trénerom v mestskom športovom klube Kalokagathia, ktorý považuje za svoj druhý domov. Veď tam trávi ozaj celé dni, od svitania až do večera.

Ale aj v rámci tohto si dokáže nájsť čas na iné záležitosti.

Naše mesto reprezentuje aj ako lukostrelec a na lukostreleckých súťažiach sa darí celému jeho tímu.

A prečo je poslancom MsZ? 

Svoje myslenie, logické konzekvencie a pohľady na konkrétne veci považuje za zhodné s názormi väčšiny a snaží sa byť ich hlasom.

Hlasom ľudí, ktorí nechcú v našom meste stavať mrakodrapy, ale chcú, aby fungovali už existujúce a hlavne reálne veci. Ktorí chcú, aby sme napredovali, hoci len malými, ale sebaistými krokmi, ktoré nás všetkých posunú vpred.

Uvedomuje si, že v súčasnej situácii nemôžeme plytvať, ani financiami a ani inými zdrojmi. Tie musíme využiť na maximum v tých mantineloch, v ktorých sa momentálne nachádzame.  Vyťažiť z danej situácie maximum.

A aj keď sa niektoré veci zdajú byť zamrznuté a vyzerá to, že sa s nimi nedá pohnúť, na pozadí sa pracuje, riešia sa všetky tie drobnosti, ktoré všetky spolu pohnú vecami v tom správnom čase.

Šport považuje za správnu cestu. Zaujímajú ho však aj iné oblasti

Rád by pomohol s rozvojom turizmu v našom meste.

Najzaujímavejšou by bola podľa neho nová atrakcia spojená so športom, ktorá by mohla prilákať záujemcov o extrémnejšie zážitky.

Má aj konkrétny nápad, ku realizácii ktorého sa podľa jeho nádejí čoskoro pristúpi.

Zaujíma sa tiež o zelené riešenia, veľmi sympatické sú mu zelené strechy, rozširovanie zelene, sadenie stromov.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov