Ján Vetrecin: Politiku som nikdy nemal. Chcem riešiť každodenné problémy

Ján Vetrecin, ktorého poznáme všetci ako Joe – a, sa rozhodol za poslanca MsZ vo Veľkých Kapušanoch kandidovať aj tretíkrát. Inšpiruje sa mottom: „Moja politika? Nikdy som nijakú nemal. Dbal som vždy na to, aby som podľa možnosti vyriešil čo najlepšie každodenné problémy,” ktorého autorom je Abrahám Lincoln 16. prezident Spojených štátov 1809 – 1865.

Joe je nielen poslancom, je aj členom komisie výstavby, územného plánovania, majetkoprávnej a životného prostredia a aj členom dvoch pracovných skupín: Výstavba a životné prostredie a Udržateľná doprava, mobilita a bezpečnosť, ktoré sa spolupodieľajú na tvorbe programu hospodárskeho rozvoja a sociálneho rozvoja mesta Veľké Kapušany na roky 2023 – 2030.

“Nápady, ktoré ako poslanci máme, sa iba ťažko uskutočňujú bez peňazí,” tvrdí Ján Vetrecin

“Nápady, ktoré ako poslanci máme, sa iba ťažko uskutočňujú bez peňazí. A preto chcem zdôrazniť a poukázať hlavne na to, že kým k tým nápadom nepribudnú aj financie, tak sú nápady v podstate na nič. Tie financie v drvivej väčšine zabezpečoval súčasný primátor Peter Petrikán aj so svojím pracovným kolektívom a mojou úlohou ako poslanca bolo podporovať všetky tie zámery a projekty, ktoré boli realizované pre Veľké Kapušany a občanov Veľkých Kapušian,” uviedol poslanec Ján Vetrecin.

Dobročinnosť považuje Ján Vetrecin za svoje životné poslanie

Aktívne podporuje Materskú školu, kde sadil stromčeky, prispel napríklad jabĺčkami pre deti, aby mohli mať Deň jabĺk. Zakúpil v období pandémie digitálne teplomery, ktoré im odovzdal do daru a prispel aj do benzínových kosačiek, ktoré zakúpili s primátorom Petrom Petrikánom do oboch materských škôlok – aj MŠ na Sídl. POH, aj MŠ na Sídl. L.N.T. s vyučovacím jazykom maďarským.

Svoj poslanecký plat odovzdáva v plnej výške prostredníctvom organizácie Charitas, Detskej onkológii v Košiciach, kde za túto svoju aktivitu získal aj Krištáľového anjela.

Darovanie krvi je ďalšia aktivita, ktorú vykonáva a keďže si uvedomuje, aký je ľudský život vzácny, prispel na kúpu Automatického externého defibrilátora (AED), ktorý príslušníci Mestskej polície využívajú niekoľkokrát do roka pri asistencii záchranárom, ktorí nemôžu na mieste, kde je resuscitácia potrebná byť okamžite.

Ján Vetrecin podporuje každoročne zbierku “Pomôž a podpor,” kde sa zbierajú hygienické a čistiace prostriedky pre sociálne slabšie rodiny a tiež vysokou sumou prispel, keď sa organizoval prvý ročník Dobrého jarmoku, kde sa financie odovzdávali dvom deťom na rehabilitáciu – Dávidkovi a Zille.

Prispel aj mamičke a dvojičkám, ktoré nastupovali do prvého ročníka a potrebovali zabezpečiť všetko potrebné. Obom deťom nakúpil celú výbavu do prvého ročníka.

Joe absolútne nezatvára oči predtým, že sa vždy dajú veci robiť veci lepšie. Ale dôraz chce klásť nielen na materiálne zabezpečenie, ale aj na budovanie občianskej pohody a  mesta pokoja. 

Medziľudské vzťahy si ctí a chce ich napĺňať aj ako poslanec MsZ, zároveň si uchovať svoje zásady a stáť si za objektívnou pravdou.

 

 

 

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov