Medové dopoludnie vo Veľkých Kapušanoch

Zážitkové učenie, aj tak by sa dalo charakterizovať medové dopoludnie, ktoré sa uskutočnilo dňa 27. mája 2022, vo Veľkých Kapušanoch.

Bolo určené prevažne pre žiakov prvého stupňa Základných škôl, ale výrobky, ktoré ponúkala rodinná firma Balmed, zaujali aj širokú verejnosť.

Medové dopoludnie sa uskutočnilo v Turistickom informačnom centre, kde okrem odbornej prednášky, mohli žiaci ochutnať, ako chutí med, ako chutí chlieb s medom.

Prednáška bola určená pre žiakov základných škôl P. O. Hviezdoslava a J. Erdélyiho a pripravili ju včelári z rodinnej včelárskej firmy Balmed, ktorá má sídlo v obci Boľ.

Prednáška mala názov “Dbajme o včely, chráňme druhých” a žiaci sa na nej dozvedeli zaujímavé informácie nielen zo súčasnosti, ale aj všetko z histórie včelárstva. Napríklad aj o tom, že ľudia jedli med a vosk, už pred 10 tisícmi rokmi.

Z blízka si mohli obzrieť  a dotknúť sa nástrojov včelárov a dozvedeli sa aj mnoho užitočných informácií o živote včiel. Jednou z nich bolo aj to, že výroba medu je snáď jediná vec na svete, ktorú človek nedokázal z prírody skopírovať. A že na celej Zemi iba včely dokážu vyrábať med a nič sa na tom nezmenilo za celé tisícročia.

Pre širokú verejnosť pripravila spoločnosť Balmed stánok s výrobkami z medu, ktoré si mohli okoloidúci zakúpiť. V ponuke bol med rôzneho druhu, včelí peľ, propolis, materská kašička, voskové sviečky, figúrky, ale aj Medovina. Produkty sa minuli nad očakávania, čo svedčí o tom, že vzácnosť “tekutého zlata,” ako sa tiež med nazýva, veľkokapušančania poznajú.

Video: (zdroj: www.vkapusany.sk)

 

Fotogaléria:

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov