Autorky vianočnej pohľadnice mesta Petra Uszkayová, Boczán Anna Fruzsina

Úvod slávnostného odovzdávania ocenení Mesta Veľké Kapušany patril dvom mladým dámam.

Autorkám Petre Uszkayovej a Boczán Anne Fruzsine, autorkám vianočnej pohľadnice primátora mesta Veľké Kapušany.

Víťazné pohľadnice v roku 2021, spomedzi 163 pohľadníc vybrala odborná porota. 

Autorkám sa osobne poďakoval primátor mesta Peter Petrikán.

A mai alkalom kezdeteként két fiatal hölgyé volt a főszerep, akik nem mások mint a polgármester  2021-es évi karácsonyi képeslapjának tervezői. 163 üdvözlőlap közül egy szakmai zsűri segítsίgével került ki két alkotás győzteskénk.

A győztes üdvözlőlapok megalkotói, Petra Uszkaivá és Boczán Anna Fruzsina. A hölgyek polgármesteri köszönetben részesülnek.

Petra Uszkayová je žiačkou 5. A triedy ZŠ P.O.Hviezdoslava. Je naozaj všestranná. Študuje aj na Základnej umeleckej škole vo Veľkých Kapušanoch odbor výtvarná výchova. Nevenuje sa iba umeniu. Venuje sa aj športu, navštevuje basketbalový krúžok, rada cestuje a má rada aj prírodu. Petra má psíka Dobyho, ktorému tiež venuje podstatnú časť svojho času, každý jeden deň v týždni. Pomáha babke v záhrade a tiež rada spolu s ňou tvorí.

Boczán Anna Fruzsina a nagykaposi Erdélyi János Alapiskola 7.a osztályának kiemelkedő tanulója.

Kitűnő tanulmányi eredménye mellett szívesen méretteti meg magát tanulmányi versenyeken, eddig több területen ért el előkelő eredményt. Rendkívüli érdeklődést mutat a művészetek iránt: a helyi művészeti alapiskolában több éven keresztül balettezett és napjainkban is lelkesen látogatja a zongoraórákat. Szívesen sportol: fut, sízik és kerékpározik, ugyanakkor nagy örömét leli az olvasásban, valamint a népi kultúra megismerésében.

A képzőművészet is előkelő helyet foglal el életében. Rajzaiban újszerű elemek, ötletek mutatkoznak meg. Ezért nem meglepő, hogy a „Polgármester karácsonyi képeslapja” pályázat rengeteg munkái közül éppen az ő festménye volt az egyik, amely leginkább elkápráztatta a zsűrit.

Segítőkész diáktársaival szemben, mindig igényes munkát ad ki a kezei közül. Személyisége, céltudatossága példaképül szolgálhat mindenki számára.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov