Dobrovoľník roka mesta Veľké Kapušany, Gejza Vargaeštok

Laudácia, ktorá odznela počas slávnostného odovzdania ocenenia Dobrovoľník roka mesta Veľké Kapušany

Pán Gejza Vargaeštok je ocenený ako dobrovoľník roka 2021, za významné zásluhy v športovej oblasti a úspešnú reprezentáciu mesta Veľké Kapušany v behu.

Na fotografii so Silviou Pappovou, štatutárkou Mestského bežeckého klubu Veľké Kapušany.

V roku 2001 založil Mestský bežecký klub, ktorý sa medzičasom pretransformoval na občianske združenie.

Desaťročia sa pričiňuje o to, aby zviditeľnil mesto na bežeckých súťažiach a aby mladých ľudí motivoval k športu.

Pred obdobím Covid-u pravidelne organizoval Beh Kapušianskou pláňavou, na ktorom sa zúčastňovali aj zahraniční bežci a bežci z nášho regiónu, čím výrazne prispel k propagovaniu nášho mesta nielen medzi bežeckými nadšencami, ale aj medzi tými, ktorí bežcov chodili povzbudzovať.

Svojím prístupom k behu a sústavnej motivácii bežeckých nováčikov sa zaslúžil o to, že sa v našom meste mestský bežecký klub rozrastá o ďalších nových členov. Ďalšie a ďalšie generácie motivuje svojím spôsobom života a aktívnym prístupom k životu a je pozitívnym príkladom nielen v oblasti športu.

Pán Gejza si prešiel neľahkým obdobím života, ale napriek tomu v ňom zostala vitalita a energia aj pre iných. Optimistický prístup k životu, snaha napredovať, byť úspešným a motivovať aj iných nielen v behu, ale aj v živote, sú atribútmi, kvôli ktorým si pán Gejza ocenenie Dobrovoľník roka Mesta Veľké Kapušany určite zaslúži.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov