Cenu primátora mesta Veľké Kapušany získal Erdélyi János Vegyeskar

Laudáció

Ritka szép alkalom, amikor egy olyan vegyeskart ünnepelhetünk, melyet néhány hónappal ezelőtt kórustalálkozó keretében köszönthettünk megalakulásának 25. jubileuma alkalmából.

Az Erdélyi János Vegyeskar 1996. május 16-án éledt újjá és ezév augusztus 25-én a nagykaposi millecentenáriumi emlékmű avatásán lépett fel először a nagyközönség előtt.

A vegyeskar a nagykaposi Csemadok alapszervezetének felkérésére alakult.  A kórus vezetését óta is Balogné Domonkos Malvin látja el rendületlenül, jelenleg Bacskai László a kórus elnöke segítségével. Negyed század alatt a kórus tagjai cserélődtek, jelenleg 28 taggal működnek. A kórus megalakulásától kezdve állandó résztvevője a városi és regionális ünnepségeknek, a nagykaposi magyar közösség életének meghatározó alakja, de számos külföldi fellépésen is szerepeltek Nagykapostól Szerbiáig, Nyugat-Magyarországtól Erdélyig.

2006-ban tevékenységük elismeréseként Pro urbe díjjal jutalmazták munkásságukat. 2006-ban jelent meg CD-jük „Tavasz dal” címen, melyen egyházi és világi kórusművek szerepelnek.

2013-ban a magyarországi KÓTA zenei társulás bronz fokozattal értékelte munkásságukat.

Kívánom, hogy a további fellépéseik során is úgy szólaljon meg a hang és a szív, hogy örök élményt adjon mindazoknak, akik létrehozzák és akik hallgatják. Szívből gratulálok az Erdélyi János Vegyeskar valamennyi tagjának.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov