Zvýšený výskyt líšok vo Veľkých Kapušanoch

V priebehu posledných týždňov sme zaznamenali narastajúci počet správ, ktoré súvisia so zvýšeným výskytom líšok v meste Veľké Kapušany.

Čitatelia nám oznamujú, v ktorých lokalitách a v ktorých hodinách líšky videli a z toho dôvodu sme si vyžiadali stanovisko náčelníka Mestskej polície, Bc. Zoltána Szaba.

“Mestská polícia od začiatku decembra mapuje lokality, v ktorých sa líšky vyskytujú. Jedná sa o ulicu Vojanskú, Bratislavskú – TIC, v blízkosti budovy autobusovej stanice, ale aj na Sídl. P. O. Hviezdoslava. Samotná Mestská polícia nemá právomoc, aby zákonným spôsobom riešila túto problematiku. Skutočnosť, ktorá sa týka výskytu líšok vo Veľkých Kapušanoch bola ohlásená na Okresný úrad v Michalovciach – Pozemkový a lesný odbor, ktorý následne kontaktuje Poľovnícku organizáciu – predsedu, hospodára, pôsobiacu v katastri mesta Veľké Kapušany. Tá má kompetencie vzniknutú situáciu riešiť,” uviedol náčelník Mestskej polície vo Veľkých Kapušanoch.

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov