Deviataci zo ZŠ P.O.Hviezdoslava sa rozlúčili

Rozlúčka so zamestnancami školy bola veľmi emotívna. V poďakovaní, ktoré prečítali Lenka Tivadarová a Bencze Czmór povedali odchádzajúci deviataci všetko. Prinášame Vám ho v plnom znení.

Vážená pani riaditeľka, vážený učiteľský zbor, pani vychovávateľky, milé pani kuchárky, pani upratovačky a pán školník.

„Žiaci aj učitelia majú školu radi, lebo máme prestávky.“  To bolo na pobavenie. A teraz vážne.” Začal príhovor Bencze Czmór.

“Do života si vďaka vášmu prístupu odnášame cenné dary : vedomosti, systematickosť, zdvorilosť, empatiu a trpezlivosť.  Nebudeme spomínať ťažké chvíle. Mali ste ich aj Vy, aj my. Na tie zabudnime.” Pokračovala Lenka Tivadarová.

To, ako budem napĺňať úlohy a ciele, ktoré sme si stanovili, ukáže až čas. Poberáme sa z dobre známeho prostredia do neznáma. Nevieme, čo nás čaká. Uvedomujeme si ale, že poznanie a vedomosti  nikdy nie sú  vecou šťastia, ale tvrdej práce. A tá nás ešte iba čaká.

Písmená a číslice, to najdôležitejšie, aby sme mohli napredovať sme získali na prvom studni. Druhý stupeň nás už viedol cestou poznania a formoval k prvému významnému stanovišťu v našich životoch, na ktorých stojíme teraz.

Prešli sme si ťažkým obdobím. Pandémiou, dištančným vzdelávaním, samotou, osamelosťou. Ostali nám iba mobily, počítače a neosobný kontakt so spolužiakmi a aj s Vami. A veru to boli ťažké týždne. A veľmi nám chýbali aj skvelé obedy našich kuchárok. Veď komu sa chcelo toľko vymýšľať, keď sa nás doma opýtali, čo chceme ďalší deň na obed.

Uisťujeme Vás, že všetci nám budete chýbať. Vieme, že nebude ľahké po tak príjemnom, rodinnom prostredí sa hneď zorientovať inde. Pomôžu nám v tom ale dobré a pevné základy z tejto školy. Veríme, že vďaka nim budeme mať chuť ďalej nachádzať nové a nové impulzy pre ďalší posun.

Do budúcnosti Vám prajeme dobrých žiakov. Nielen čo sa týka vedomostí, ale aj ľudskosti. Žiakov, ktorí si budú nosiť prezuvky, ktorí nebudú na obedy bežať a ktorí si budú ctiť a vážiť to, že majú možnosť chodiť do školy a vzdelávať sa. 

Pani riaditeľke Henriete Bereščíkovej odovzdali na pamiatku vlastnoručne vyrobený obraz, do ktorého všetci vtlačili odtlačok prsta a podpísali sa. 

Emotívny bol aj príhovor pani riaditeľky, ktorá svojimi slovami cez úsmevy vyvolala slzy v očiach žiakov. “Hoci sme len malou kvapkou v mori, buďme takou, ktorá sfarbí oceán.”

                                                           Trieda 9.A

                                                              Trieda 9.B.

K prianiam sa pripája aj naša redakcia. Známky sú dôležité, ale ešte dôležitejšie je, aby ste si verili. A nasledovali svoju vieru, svoj pohľad na to, čo je správne a krásne. Vy ste dôležití a Vaša vnútorná pevnosť má najväčšiu silu a hodnotu. To Vám pomôže v dosiahnutí cieľov, ktoré si stanovíte. 

Foto zdroj: zš-edupage

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov