Pochváľ sa svojim nápadom alebo aktivitou- vyhodnotenie výzvy – ZŠ POH

Covid obdobie nebolo ľahké pre nikoho, ale jednou zo skupín, ktoré najviac zasiahlo, boli deti. ZŠ POH vo Veľkých Kapušanoch sa snažila o to, aby sa ich svet nezúžil iba na online priestor a vymysleli aj takúto výzvu :

Pochváľ sa svojím nápadom alebo aktivitou, ktorú si začal vykonávať doma počas karantény a jej vykonávanie ti prináša nielen zmysluplné trávenie voľného času, ale sa stalo aj tvojím koníčkom, ktorým sa môžeš pochváliť a inšpirovať iných.

“Niekoľkí sa zapojili do našej výzvy a pochválili sa , predstavili sa a  podotýkam oprávnene!   Sme príjemne  prekvapení a potešení , že máme takýchto všestranne talentovaných žiakov.  Pokračujte v týchto aktivitách a tešíme sa na ďalšie prezentácie od vás! Sú tak skvelí, že sme sa rozhodli ich všetkých patrične odmeniť,” informuje na svojej stránke zs pohvk.edupage.org ZŠ POH.

STE SUPER! – svieti na stránke ZŠ POH a oprávnene!

Do výzvy Pochváľ sa svojím nápadom alebo aktivitou sa zapojili títo žiaci:

1.A Lucas Panyko

2.C Xavier Wagner

3.A Vivien Kázsmér a Lilien Šimková

3.C Samuel Agárdi

5.A Barbara Juhászová a Klaudia Réka Pastierová

6.B Vanesa Čeplíková, Daniel Chrenko, Miriam Szanyová a Marek Šromovský

6.C Sofia Vargová

Lucas Panyko 1.A:  Lucas Panyko.pdf

Tento náš najmenší umelec sa zapojil do výzvy svojimi kresbami, ktoré, podotýkame, kreslil úplne sám z hlavy bez akejkoľvek pomoci. Uznajte, je to ozajstný talent. Blahoželáme !

Xavier Wagner 2.CXavier Wágner .pdf

Šikovník Xavierko sa počas karantény začal venovať stavaniu rôznych predmetov zo stavebnice Seva. Svoje nápady najprv nakreslí a následne skonštruuje.

Vivien Kázsmér 3.AVivien Kázsmér.pdf

Svojou krásnou tvorivou dielňou sa nám pochválila aj šikulka Vivien.

Lilien Šimková 3.A: Lilien Šimková.pdf   , videá pozri nižšie .

 Malú vášnivú čitateľku, Lilien, počas pandémie úplne učaroval Harry Potter a okrem čítania svoj voľný čas rada trávila aj cvičením tabaty, pozrite si video ako výborne jej to šlo.

Samuel Agárdi 3.CSamuel Agárdi .pdf  , video pozri nižšie. 

Samko, počas tohto náročného obdobia svoj voľný čas využíval riešením úloh z Maxíkov a neskôr sa zapojil aj do špeciálne vyvinutého programu pre domáce zážitkové učenie sa – Stroja na jednotky, kde si zdokonaľuje slovenčinu, matematiku a angličtinu, dokonca sa mu už podarilo získať Certifikát na jednotky. V stroji na jednotky pokračuje ďalej.

Samko ešte svoj voľný čas venoval zdokonaľovaniu v hre na gitare, pozrite si video, v ktorom hrá Ódu na radosť.  

Barbara Juhászová 5.A:   Barbara Juhászová .pdf            

 Barbarka sa počas lockdownu rozhodla zbierať známky, pochválila sa nám so svojou krásnou zbierkou.

Klaudia Réka Pastierová 5.AKlaudia Réka Pastierová.pdf

Klaudia Réka, ako aj ostatné deti, trávila viac času doma, preto sa rozhodla svoj voľný čas tráviť efektívne a viacej sa venovala svojim koníčkom – kreslila, venovala sa hre na gitare a rozšírila si aj svoju zbierku známok.

Vanesa Čeplíková 6.B   Vanesa Čeplíková .pdf
Naša mladá spisovateľka Vaneska sa rozhodla, že v tejto neľahkej situácii spríjemní deťom ich voľný čas a venuje im svoj pútavý príbeh o Taffey. Však je super?

Daniel Chrenko 6.B:  Daniel Chrenko .pdf

Daniel  svoj voľný čas  trávil svojou novou záľubou – kreslením, takto sa dokáže odreagovať.

Miriam Szanyová 6.BMiriam Szanyová .pdf

Naša  poetka, Miriam, sa počas lockdownu rozhodla venovať písaniu básní, nechala sa inšpirovať svojimi domácimi zvieratkami. Piťo je poriadne číslo – presvedčte sa sami.

Marek Šromovský 6.B:   Marek Šromovský .pdf

Marek sa rozhodol, že zhotoví  modely  lodí, najprv si svoje nápady  nakreslil a potom ich zrealizoval, vznikli naozaj perfektné výtvory.  Bomba!

Sofia Vargová 6.C: Sofia Vargová.pdf

Sofi si plne uvedomuje nepriaznivosť tohto obdobia, ale snaží sa aj v tejto neľahkej situácii hľadať len pozitíva. Napísala nám:

„Ahojte, volám sa Sofia Vargová mám 12 rokov, som žiačkou VI.C, doba počas karantény mi vzala bežnú rutinu, oveľa viac času som začala tráviť s rodinou. Dokázala som si nájsť čas na reorganizáciu izby, triedenie šatníka. Hoci celá táto situácia nebola pre nikoho  radostná, snažím sa vo veciach nachádzať pozitíva. Ak mám byť úprimná, tak zo začiatku čo sme doma som sa venovala pozeraním tv a mobilu. Počas ďalších týždňov som si našla čas na knihy a začala som čítať každý večer. Sedieť doma a nič nerobiť ma nebaví a nenapĺňa, a tak som sa začala zapájať do pečenia, viac času venovať anglickému .jazyku, ručnej práce a hre na klavíri. Z ručných prác ma zaujala tvorba falošného patchworku, z pečenia som pomáhala mamke piecť zákusky, bábovky a sama som piekla slané pečivo, muffinky a cupcake. Myslím si, že ten čas, ktorý trávime spolu je efektívny a veľmi nás zblížil.“

P.S.  Hmmmmm!   Najbližšie, keď sa pustíš do pečenia takýchto mňamiek, prosím daj nám vedieť, prídeme na návštevu. :)))))   

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov