Združenie miest a obcí Použia požiadalo o znovuzriadenie pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne

Združenie miest a obcí Použia dňa 24. marca 2021 listom požiadalo o znovuzriadenie pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne.

Združenie miest a obcí Použia je regionálny združením, ktoré je súčasťou štruktúry ZMOS. Združenie miest a obcí Použia združuje Mesto Veľké Kapušany a 16 okolitých obcí. V rámci funkčného obdobia deleguje  zástupcu do Rady ZMOS a na výročný snem. Prostredníctvom zástupcu predkladá iniciatívne návrhy a požiadavky orgánom ZMOS, ktorý združuje 2784 samospráv. Združenie miest a obcí Slovenska bolo založené na obhajobu spoločných oprávnených záujmov a presadzovanie potrieb svojich členov, teda miest, obcí, čo zároveň znamená, že jeho úlohou nie je vstupovať do riešenia individuálnych problémov jednotlivých členských miest a obcí. 

Žiadosť bola adresovaná do Bratislavy, kde Všeobecná zdravotná poisťovňa a.s. sídli.

Prinášame v plnom znení :

Na základe mnohopočetných sťažností občanov mesta Veľké Kapušany o občanov Použia sa týmto obraciame na Vás so žiadosťou o znovuzriadenie pobočky Všeobecnej zdravotnej poisťovne vo Veľkých Kapušanoch.
Mesto Veľké Kapušany je centrom regiónu Použia, regiónu, v ktorom okrem Veľkých Kapušian sa nachádza 16 obcí. Vo Veľkých Kapušanoch sa sústreďuje skoro 100% poskytovateľov zdravotnej starostlivosti regiónu Použia. Použie aj v rámci menej rozvinutého regiónu (okres Michalovce) patrí medzi najviac postihnuté, či už z hľadiska nezamestnanosti, demografickej skladby a zdravotného stavu obyvateľstva, alebo nedostatočnej dopravnej infraštruktúry a obmedzenej možnosti osobnej prepravy. Mnoho občanov, najmä starší a zdravotne indisponovaní sú práve klientmi Vašej poisťovne. Nakoľko títo ľudia nie sú schopní sa prepraviť do najbližšej pobočky vzdialenej aj viac než 30 km, de facto sa týmto klientom odopiera priamy kontakt so svojou zdravotnou poisťovňou. Práve z toho dôvodu sa dôvodne domnievame, že zánik veľkokapušianskej pobočky môže mať za následok odliv klientov ku konkurencii, čo z hľadiska efektívneho fungovania poisťovne je neprípustné.
Sme presvedčení, že naše argumenty budú vypočuté a kompetentní predstavitelia Všeobecnej zdravotnej poisťovne prehodnotia svoje rozhodnutie týkajúce sa zrušenia, resp. novozriadenia veľkokapušanskej pobočky. Mesto Veľké Kapušany bude pri tomto rozhodnutí v prípade potreby maximálne ústretové a nápomocné.

S úctou
(Podpisy primátora a starostov; pečiatky mesta a obcí)
p. Elemér Jakab Veľké Raškovce
PaedDr. Peter Petrikán Veľké Kapušany
p. Ľudovít Tóth Veľké Slemence
p. Alexander Takács Ptrukša
p. Erika Lakatošová Ruská
Bc. Lýdia Czapová Maťovské Vojkovce
p. Lórant Juhász Budince
p. Tibor Varga Kapušianske Kľačany
p. Vincent Hajdók Čičarovce
p. Jolana Žeňuchová Malé Raškovce
p. Štefan Czinke Vojany
p. Tibor Jasovský Drahňov
p. Árpád Csuri Oborín
p. Ladislav Kohút Zemplínske Kopčany
p. Július Tamaška Krišovská Liesková
p. Attila Zsiró Beša
p. Štefan Šipoš Ižkovce 

Zdroj: www.vkapusany.sk

Na 13. zasadnutí MsZ v rámci diskusie sa znovuzavedeniu vlakovej dopravy a znovuzriadeniu pobočky VŠZP venoval aj poslanec MsZ Mihók Gábor. Viac kliknutím na :

13. zasadnutie Mestského zastupiteľstva sa uskutočnilo dňa 17.03.2021

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov