Ministerstvo školstva pozdravuje učiteľov vo Veľkých Kapušanoch

Minister školstva, vedy, výskumu a športu Branislav Gröhling dňa 24. marca 2021 oznámil, že podáva demisiu. 

“Súčasťou jeho tímu je aj Mikuláš Prokop, s ktorým som osobne niekoľkokrát konzultovala napríklad situáciu ohľadom navýšenie počtu žiakov v triedach na našom Gymnáziu, Mikuláš Prokop bol ten človek, od ktorého som zistila, že ZŠ POH má schválený príspevok na knižnicu a na ktorého som sa mohla nielen ako členka Rád škôl, ale aj Rád rodičovských združení kedykoľvek obrátiť a požiadať o usmernenie a pomoc.

Včera sme sa zhovárali o Dni učiteľov a aj keď v predstihu, ale všetkým našim učiteľom posiela takýto odkaz :

Zdravie a vzdelanie je to najdôležitejšie, čo v živote máme. Vzdelanie je poznanie, ktoré so sebou prináša obrovské množstvo informácií a vždy je na nás a na našom slobodnom rozhodnutí, ako s informáciami, ktoré počas štúdia dostaneme naložíme a ktorou cestou sa vyberieme. Chcem sa poďakovať všetkým naším učiteľom za to, čo pre nás a naše deti robia v tejto neľahkej dobe a odkázať im, že majú môj obrovský rešpekt a obdiv za to, ako dokážu mnohokrát improvizovať a ako svoju prácu poctivo zvládajú. Učiteľov a zdravotníkov považujem za hrdinov tejto doby. 

Som rád, že sme podporili tisíc škôl na Slovensku a medzi nimi aj ZŠ POH vo Veľkých Kapušanoch, ale j v okolitých obciach Kapušianske Kľačany, Drahňov a iné. Rozvoj čitateľskej gramotnosti na školách považujeme za dôležitý. Veľkú zásluhu na podpore čitateľskej gramotnosti na školách má Anka Chlupíková, riaditeľka odboru predprimárneho a základného vzdelávania, za čo aj jej patrí veľké ďakujem. Obrazovka počítača, mobilu či tabletu nikdy (podľa môjho názoru) nenahradí voňavú papierovú knihu.  

Je veľmi dôležité si uvedomiť, že samotné vzdelávanie je dlhodobý proces neustáleho zlepšovania sa a posúvania sa vpred. Nie je to len o výchove a vzdelaní, ktoré získame v materskej, základnej, strednej či vysokej škole. Je to o každodennom získavaní nových skúseností, zručností, vedomostí a schopností, či neustálom overovaní a vyhodnocovaní informácií. O to viac to platí v dnešnej dobe, ktorá je plná dezinformácii a hoaxov.

Cestu k Vám sme mali naplánovanú a verím, že sa stretneme. Nie je každým dňom koniec.

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov