Rok 2020 očami MBK

Silvia Pappová (MBK), 21.02.2022

“Aj v zlom je treba nájsť niečo dobré“ – tak by sa dal v krátkosti opísať pandemický rok 2020 očami nás – bežcov z Mestského bežeckého klubu.

Keďže sa začiatkom minulého roka reťazovo za sebou rušili naplánované bežecké preteky, našu nevyužitú bežeckú energiu sme sa rozhodli  pretransformovať do jarných upratovacích brigád v našom meste. Popritom sme si zabehli aj niekoľko virtuálnych behov, ba dokonca sme si odbehli aj maratónsku 42 km dlhú trať  v našom okolí.

Princíp týchto celosvetovo rozšírených virtuálnych behov spočíva v zabehnutí  rovnako dlhej  trate akú majú samotné bežecké preteky, ale individuálnym tempom po individuálnej trase. Výkon, presnú dĺžku trate a  tempo si pritom každý bežec zaznamenáva na svojich smart hodinkách. Pocit po zabehnutí takého virtuálneho behu je porovnateľný s výkonom na samotnej súťaži, lebo u nás –  vytrvalcov – všeobecne platí, že viac ako na umiestnení nám záleží na poctivo zvládnutých kilometroch.

Počas letných mesiacov sme každú stredu podvečer organizovali bežecké tréningy pre začiatočníkov na futbalovom ihrisku, na ktorých si záujemcovia o bežecký šport mohli bezplatne osvojiť základy bežeckej abecedy, absolvovať časť našich tréningov a urobiť niečo pozitívne pre svoje fyzické i psychické zdravie.

Za najväčšie plus za uplynulý rok ale pokladáme prijatie nových členov do nášho klubu, ktorí už teraz podávajú skvelé výkony. Veríme, že v budúcnosti bude v tomto meste stále viac bežeckých nadšencov, nakoľko beh je jedným zo športov, ktorý je možné začať a vykonávať kdekoľvek, kedykoľvek a v akomkoľvek veku ?.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov