V obci Vojany zasadal Okresný krízový štáb

Okresný krízový štáb okresu Michalovce zasadal dnes v obci Vojany. Dôvodom zasadnutia bolo narušenie hrádze cez rieku Laborec pri obci Vojany.

Zasadnutia sa zúčastnili členovia Okresného krízového štábu Michalovce a starostovia dotknutých obcí: Czinke Štefan, obec Vojany, Tamaška Július obec Krišovská Liesková a Attila Zsiró, obec Beša.

Naša redakcia bola v kontakte aj so Štefanom Šipošom, starostom z obce Ižkovce.

Zasadnutie krízového štábu skončilo neskoro popoludní. 

Ako uviedol starosta z obce Beša, Attila Zsiró, od otvorenia poldra Beša sa ustúpilo. 

“Našlo sa iné riešenie. V tejto chvíli voda už nepresakuje, zamestnanci Povodia Bodrogu a Hornádu v spolupráci s firmou Dúha hrádzu zabezpečujú. Nápomocní sú im aj občania z obce Vojany, ktorí nakladajú piesok. Piesok, aby bol k dispozícii čím skôr sa zváža aj z obce Beša. Na poškodené miesta sa navážajú Big Bagy, ktoré zabezpečujú stabilitu,” uvádza Attila Zsiró.

Starosta obce Krišovská Liesková Július Tamaška uviedol, že od skorého rána sa všetkými silami snažili zamedziť katastrofe. Čo sa týka obce Krišovská Liesková, uviedol, že voda by musela byť naozaj veľmi vysoká, aby ohrozila obývané časti obce, ale je veľmi rád, že sa podarilo dostať situáciu pod kontrolu. 

“Samozrejme, ľudský život má nevyčísliteľnú hodnotu, rovnako aj majetky ľudí a obcí, ale veľmi vážne obavy som mal, ako predseda PZ Erena Beša, aj čo sa týka napúšťania poldera Beša. Úhyn zvery, ku ktorému by došlo, ak by polder Beša bol napustený by znamenal obrovské škody pre Poľovnícke združenie a mal by nevyčísliteľné následky aj pre samotnú prírodu,” uviedol Tamaška Július.

Zdroj: FB/SLOVENSKÝ VODOHOSPODÁRSKY PODNIK, štátny podnik

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov