INEKO zverejnilo hospodárenie obcí, krajov a ich organizácií za rok 2019.Veľké Kapušany majú v Košickom kraji skvelé 5. miesto.

Inštitút pre ekonomické a sociálne reformy INEKO zverejnili hospodárenie obcí, krajov a ich organizácií za rok 2019.

Podľa informácií, ktoré zverejnil analytik INECO Matej Tunega, samosprávy v roku 2020 vstupovali do koronakrízy s dosiaľ najnižším dlhom. Priemerný dlh za všetky mestá dosiahol ku koncu roka 2019 necelých 21 % bežných príjmov, čo je najmenej, odkedy údaje INECO spracováva. Aj župy pred krízou znížili svoj dlh a do ťažkých časov vstupovali s rekordne dobrým finančným zdravím.

Najlepšie hodnotené mesto, obec malo celkové finančné zdravie v rámci celého Slovenska „6“, je ním Svätý Jur.

KOŠICKÝ KRAJ:

Veľké Kapušany podľa INEKO patria medzi 5. najlepšie hodnotené mesto, čo sa týka hospodárenia obcí, krajov a ich organizácií za rok 2019.

Pred nami sú – Strážske  s hodnotením “5,8”, Medzev s hodnotením “5,2”, Spišské Vlachy s hodnotením “5,1”, Moldava nad Bodvou s hodnotením “5,0”, piate sú Veľké Kapušany s hodnotením “4,9”

Predbehli sme Košice – Magistrát, Trebišov, Kráľovský Chlmec, Michalovce, Čiernu nad Tisou, Sobrance. 

V rámci celého Slovenska sme obsadili 89. miesto. Košice (magistrát) sú na 92. mieste, Trebišov má miesto číslo 100, Michalovce sú na mieste 103, Kráľovský Chlmec je na mieste 118, Čierna nad Tisou na mieste 119, Sobrance na mieste 133.

Ineko zverejnili aj zoznam 10. miest s najhorším zadlžením v rámci celého Slovenska:

Zdroj: ineko

 

 

 

 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov