DOBY TATRY – Najväčšia turistická výzva do ktorej sa z Veľkých Kapušian zapojil Alexander Lakatoš

Výzva Doby Tatry – zdolaj 6 štítov za 3 mesiace 2020, bola druhým ročníkom projektu Doby Tatry do ktorej sa zapojil aj trojčlenný tím vojakov ASR slúžiacich na ženijnom prápore v Michalovciach, Michal Prada, Alexander Lakatoš a Ján Voroňák.

z ľava Michal Prada, Alexander Lakatoš a Ján Voroňák
Od 1. júla do 30. septembra zdolali 6 štítov:

Kriváň 2495 m, Kôprovský štít 2363 m, Rysy 2503 m, Východná Vysoká
2429 m, Slavkovský štít 2452 m a Jahňací štít 2230 m

Registrácia prebiehala od 5.6. do 30.6. 2020.

Prvý štít bol Jahňací a po ňom, za päť dní zdolali ďalšie 5 štíty. Za 32,48 hod. našliapali 103.44km a spálili 17.750 kcal.

“Motiváciou bolo nielen zdolať v stanovenom čase všetky štíty, ale aj vyhrať nad sebou. Šport ma vždy učil vytrvalosti a disciplíne a nie je to inak ani pri vysokohorskej turistike. Napredovať môžete iba vtedy, keď dokážete uznávať princípy, akceptovať, že príroda je silnejšia ako ktokoľvek z nás ľudí a viete, čo znamená pokora. Okrem zážitkov a prekonaní seba samých sme sa nepriamo zapojili aj do výsadby stromov v Tatrách, pretože za každú registráciu do výzvy Doby Tatry organizátori vysadia v Tatrách jeden strom, ktorý tam bude žiť a rásť stovky rokov,” prezradil Alexander Lakatoš.

Tri mesiace, šesť úloh, desiatky kilometrov v nohách. To majú spoločné traja vojaci, ktorí sa rozhodli vystúpiť z komfortnej zóny do pásma kosodreviny, kde si človek v obklopení majestátnych štítov uvedomí, aký malý v skutočnosti je.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov