Združenie Veľké Kapušany a okolie realizuje tlačovú konferenciu v rámci projektu „The Cross-Border Culture Art Space”

Združenie Veľké Kapušany a okolie realizuje dňa 25. septembra 2020 o 14.00 hodine v Maďarskom spoločenskom dome vo Veľkých Kapušanoch tlačovú konferenciu v rámci projektu „The Cross-Border Culture Art Space“. Projekt je realizovaný v rámci Programu cezhraničnej spolupráce ENI Maďarsko-Slovensko-Rumunsko-Ukrajina 2014-2020 spolufinancovaného z Nástroja európskeho susedstva a Európskeho fondu regionálneho rozvoja.
Rudolf Gabri, predseda Združenia Veľké Kapušany a okolie, na konferencii predstaví projekt, partnerov projektu, aktivity a ciele projektu.

Hlavným partnerom projektu je Združenie Veľké Kapušany a okolie, Veľké Kapušany, Slovenská republika. Ďalší partneri: Kárpátok Kulturális és Művészeti Egyesület, Nyíregyháza, Maďarsko; Pro Cultura Supcarpatica n.o.,
Berehovo, Ukrajina.
Realizácia projektu začala 15. mája 2020 a bude trvať do 14. mája 2020.
Hlavným cieľom projektu je vytvoriť podmienky pre efektívne využitie kapacít miestneho rozvoja cestovného ruchu na základe kultúrneho dedičstva pohraničných regiónov.
Cieľom projektu je posilniť spoluprácu 3 zúčastnených kultúrnych organizácií pri rozvoji kultúrnych produktov zameraných na cestovný ruch (cestovný ruch a kultúrne programy, cezhraničné aktivity a podujatia), ktoré prispievajú k sociálnemu, ekonomickému rozvoju a blahobytu obyvateľov regiónu. Táto spolupráca navyše pomáha propagovať miestnu kultúru a zachovávať budovy s historickým dedičstvom. Zúčastnené inštitúcie budú pôsobiť ako cezhraničné kultúrne centrá.

Hlavnou úlohou cezhraničného priestoru kultúrneho umenia je PARETNERSHIP WITHOUT BORDERS vytvoriť platformu na propagáciu cieľových regiónov ako spoločnej turistickej destinácie, ktorá poskytne základ pre spoločné kultúrne podujatia, vytvorí trh pre miestne produkty cestovného ruchu (remeselné výrobky, víno a gastronómiu) a taktiež aj pre propagáciu a
školenie pre kultúrnych manažérov a miestnych výrobcov.

Tlačová správa nemusí bezpodmienečne odzrkadľovať oficiálne stanovisko Európskej únie.

Pre ďalšie informácie kontaktujte:
Editu Vályi, zodpovednú za komunikáciu v rámci ArtSpace projektu
E-mail: nvtmagyarhaz@gmail.com
Mobil: +42156-6382386
Web: www.nvt-magyarhaz.eu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov