Pôvodne som editoriál chcela napísať v nedeľu…

Pôvodne som editoriál chcela napísať v nedeľu a urobiť z neho pravidelnosť, ale nevydržím do nedele. A vôbec to nebude editoriál. Bude to vždy retrospektíva predchádzajúceho týždňa.

Tento týždeň bol aj krásny, aj zvláštny a ešte stále nie je koniec. Dnes sme prekročili sledovanosť 4000 a je to iba vďaka Vám. Som uchvátená, nadšená, ba dojatá z toho, koľko máme skvelých, šikovných a talentovaných ľudí vo Veľkých Kapušanoch. Nielen deti, ale aj dospelých. Budeme ich predstavovať.

Myslíme na Vás všetkých a otvárame pre Vás náruč vkportu, pretože niekedy je vlastne úplne najdôležitejšie pre naše prežitie, pre naše šťastie, pre zdravie, pre úspech, pre našu vieru v dobro, pre naše vedomie, že nie sme na svete sami, niekedy je najdôležitejšie, aby nám niekto otvoril dvere a tešil sa spolu s nami, chápal a keď treba, aj smútil.

Reny mi zavolala v stredu, že Gabika, umrela nám Amálka. Amálka mala 44 rokov, ale vnímali sme ju ako dievčatko. Aj sme si zaslzili. Amálka bola jednou z tých, ktorej sme pomohli vďaka Vám v decembri a vzali balík hygienických prostriedkov. Tam, sme si uvedomili, že si musíme pomáhať, že niekedy je naozaj dôležité, aby sme sa zomkli a ťahali spolu. Vždy tí, ktorí majú a vládzu…

Aj detí sa tento týždeň dotkol. Deti sú úžasné bytosti a učitelia tiež. Dali to podľa nás po pol roku na jednotku. Možno my rodičia sa máme čo od nich učiť. Že netreba sa báť o dieťa, až úzkostlivo a ako povedal Milan Rúfus, „Netreba veľmi vychovávať, stačí pekne žiť. Dieťa sa pridá.“

Alica mi zavolala dnes. Mali kontrolu a že podnet podal bývalý Nándiov zverenec. Takže zopakujem – Kalokagathia bola, je a bude jednou zo srdcových komôr Veľkých Kapušian. Aj keď za posledné dva roky bolo neskutočne veľa snáh ju zničiť a oslabiť. Kalokagathia je rodina. Veľká rodina a veľká rodina je silná rodina, ktorá svojho „otca“ ochráni. A hádajte kde sú teraz tí dvaja aj so synom. Alica, aj Nándy po celotýždňovej práci? Na ceste na súťaž, aby reprezentovali Mesto Veľké Kapušany. Spolu s nimi sú ďalší z lukostreleckého klubu Nimród.

V nedeľu som Vám napísala, že charakter mesta určujú predovšetkým medziľudské vzťahy. Dnes pridávam niečo naviac. Je toľko skvelých vecí, ktoré môžeme urobiť, zažiť, precítiť v našom rozpínajúcom sa živote. Ani v rozprávkach nikdy nezvíťazí zlo. Vždy zvíťazí dobro. Môžete nahlasovať, kontrolovať, môžete dupotať, aj sa hádzať o zem, vytvárať infantilné meme obrázky, dobro aj tak zvíťazí, pretože rozhodujú iní.

Prajem Vám, aby bolo listovanie na našich stránkach momentom, keď sa na chvíľu zastavíte, zamyslite a uvedomíte si, aký je náš svet skvelý, keď vieme vychutnávať si to, čo máme a nenecháme sa otráviť závisťou.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov