Hráme si pre radosť – Základná umelecká škola uvádza koncert žiakov Základnej umeleckej školy

Príhovor riaditeľky Základnej umeleckej školy vo Veľkých Kapušanoch, Mgr. Ingrid Tóthovej

Vážení rodičia, starí rodičia, milí priatelia.

Hudba a umenie zabezpečuje duševné zdravie a vytvára podmienky pre harmonicky vyrovnanú a rozvinutú osobnosť. Hudobné nadanie je kvalitatívne a svojrázne spojenie hudobných schopností a umožňuje úspech v umeleckých činnostiach a prejavoch. Sú to aj intelektuálne a emocionálne faktory, sila a bohatstvo fantázie, vysoká hladina motivácie a záujem aj o iné druhy umenia. Práve to je charakteristika detí, ktorých hudobné výkony si dnes vypočujete. Každé z nich je individuálnou osobnosťou, jedinečnou ľudskou bytosťou s vlastnými potrebami, záujmami, skúsenosťami a problémami.

Škola nie je inštitúcia, ktorej práca sa len tak dá plnohodnotne vykonávať doma. Jasné je aj to, že naše povolanie predurčuje pomáhať a učiť. A tak sme všetci robili a robíme čo sa dá, aby sa naši zverenci mohli aj naďalej rozvíjať a byť v spojení s hudobným umením. My učitelia sme sa stali zručnejšími vo využívaní informačných technológií a naši žiaci sa naučili byť samostatnejšími a zodpovednejšími. Koncert je naším vyjadrením a želaním k zastaveniu pandémie a k návratu do bežného života.

My učitelia prajeme všetkým príjemný umelecký zážitok a zároveň vás pozývame na ďalší online koncert ,,Hráme si pre radosť 2“, ktorý sa uskutoční v nedeľu 14. júna.

Vystupujú:

Vážení rodičia, starí rodičia, milí priatelia.
Hudba a umenie zabezpečuje duševné zdravie a vytvára podmienky pre harmonicky vyrovnanú a rozvinutú osobnosť.
Hudobné nadanie je kvalitatívne a svojrázne spojenie hudobných schopností a umožňuje úspech v umeleckých činnostiach a prejavoch.
Sú to aj intelektuálne a emocionálne faktory, sila a bohatstvo fantázie, vysoká hladina motivácie a záujem aj o iné druhy umenia.
Práve to je charakteristika detí, ktorých hudobné výkony si dnes vypočujete. Každé z nich je individuálnou osobnosťou, jedinečnou ľudskou bytosťou s vlastnými potrebami, záujmami, skúsenosťami a problémami.
Škola nie je inštitúcia, ktorej práca sa len tak dá plnohodnotne vykonávať doma. Jasné je aj to, že naše povolanie predurčuje pomáhať a učiť. A tak sme všetci robili a robíme čo sa dá, aby sa naši zverenci mohli aj naďalej rozvíjať a byť v spojení s hudobným umením. My učitelia sme sa stali zručnejšími vo využívaní informačných technológií a naši žiaci sa naučili byť samostatnejšími a zodpovednejšími.
Koncert je naším vyjadrením a želaním k zastaveniu pandémie a k návratu do bežného života. My učitelia prajeme všetkým príjemný umelecký zážitok a zároveň vás pozývame na online Absolventský koncert, ktorý sa uskutoční v nedeľu 21.júna 2020 o 15.00 hod.
Mgr. Ingrid Tóthová

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov