Volebné valné zhromaždenie MFK Veľké Kapušany – 12. mája 2020

Vedenie MFK Veľké Kapušany zvolalo dňa 12. mája 2020 valné zhromaždenie Občianskeho združenia MFK Veľké Kapušany s cieľom zvoliť vedenie klubu na následujúce obdobie.

Valné zhromaždenie sa uskutočnilo na Futbalovom štadióne Veľké Kapušany 12.05.2020 v utorok od 17:00.

Zhromaždenie z dôvodu pretrvávajúcej hrozby šírenia koronavírusu malo skrátenú formu a zameralo sa výhradne na zvolenie nového vedenia.

Záujemcovia o posty vo vedení futbalového klubu mali svoje prihlášky poslať e-mailom a to do piatku 08.05.2020.

Záujemcovia boli dvaja.

Miroslav Dirda a Csaba Balogh.

Vedenie klubu MFK Veľké Kapušany zvolené nebolo. Voľby sa presunuli na 19. mája 2020 (utorok) so začiatkom o 17:00 hod. a uskutočnia sa na Mestskom futbalovom štadióne. Záujemcovia majú týždeň na to, aby premysleli koncepciu podľa ktorej chcú pracovať a predstavili svoj pracovný tím.

Pozn. redakcie – Futbal nie je iba šport. Futbal je celosvetový fenomén a láska na celý život. Celoživotná láska väčšiny mužskej populácie prakticky na celom svete. Nie je to inak ani vo Veľkých Kapušanoch. Futbal je radosť zo športu, radosť z výkonov, z víťazstiev a aj zvláštny tlak v hrudi, keď prichádza sklamanie po prehrách, pretože futbal sú emócie, ktoré nenahradia žiadne iné.

MFK Veľké Kapušany si zaslúži prežiť a žiť. Zaslúži si fanúšikov, ktorí sa vrátia na štadióny a ktorí budú svoje mužstvo podporovať a zaslúži si vedenie, ktoré bude posúvať nielen mužstvo, ale celý klub, aj mládež.

Pátrali sme v histórii – Druhá Slovenská najvyššia liga bola najvyššia súťaž, ktorú mužstvo vo Veľkých Kapušanoch hralo. Bolo to v období federácie, keď federálnu ligu hralo 4 až 5 mužstiev zo Slovenska spolu s Českými mužstvami. Nižšie súťaže, ktoré boli v Československu boli dve národné ligy, jedna na Slovensku, volala sa Prvá slovenská národná liga a takú istú mali aj Česi, Prvú českú národnú ligu, nižšie boli aj dve druhé Slovenské národné ligy Východ a Západ, tu hrali aj Veľké Kapušany a ich súpermi boli napríklad Ružomberok, Martin, Bytča, Lučenec, Rimavská Sobota, Vranov, Bardejov, Liptovský Mikuláš. V tej dobe sa mužstvo volalo TJ Energetik. Po rozpade federácie hralo TJ Energetik 3. ligu. Potom, ako sa rozpadla federácia, došlo k reorganizácii súťaží a v IV lige hralo mužstvo len 2 roky, potom postúpili do III. Ligy, asi v sezóne 1995-96, odkiaľ vypadli možno po 6-7 rokoch do terajšej IV. Ligy.

Potom prišlo MFK Veľké Kapušany, ktoré musí ostať.

Je veľmi dôležité, aby nové vedenie, ktoré príde, vnímalo regionálny futbal trochu inak ako je možno vnímaná najvyššia súťaž. Pri regionálnom futbale ide nielen o víťazstvá, aj keď sú veľmi dôležité, ale prioritou by mali byť aj iné faktory – zodpovednosť za rozvoj klubu, vytvorenie prostredia, kde sa môžu ľudia stretnúť, zabaviť a nielen dospelí, ale aj deti, aby malo nové vedenie jasné vízie, ktoré sa týkajú infraštruktúry štadióna do budúcna – že je to aj kultúrne prostredie, kde sa fanúšikovia radi vracajú, kde nosia svoje deti a učia ich futbal milovať a podporovať mestský futbalový klub.

Nikde nie je napísané, že vo Veľkých Kapušanoch sa nemôže narodiť nástupca Hamšíka, alebo Škrteľa a že sa nedajú aj veľkí poraziť.

Záujemcom prajeme, aby vypracovali vízie, ktoré budú schopní realizovať v prospech klubu MFK Veľké Kapušany a predovšetkým aby našli pracovný tím, ktorí ich v tom bude podporovať a spoločne budú plniť ciele, ktoré si stanovia.

Za cenné informácie pri písaní článku ďakuje redakcia vkport.sk technickému riaditeľovi SFZ Štefanovi Tarkovičovi a Attilovi Szabovi, bývalému hráčovi.

Názorový článok si môžete prečítať tu

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov