ITF SLOVAKIATOUR Bratislava, rozhovor s primátorom mesta po prvom dni

26.ročník medzinárodného veľtrhu cestovného ruchu ITF Slovakiatour, kde nemohli chýbať ani Veľké Kapušany. Veľtrh sa koná pod záštitou Ministerstva dopravy a výstavby Slovenskej republiky. Toto podujatie má medzi návštevníkmi veľký úspech. Okrem širokej ponuky z celého sveta a Slovenska, v rámci Košického kraja dostali možnosť aj Veľké Kapušany, aby sa návštevníkom predstavili. 

V závere prvého dňa sme vyspovedali primátora mesta Veľkých Kapušian, PaedDr. Petra Petrikána.

Pamätáte si ešte 1. rok, kedy ste sa zúčastnil ITF tour? V ktorom roku to bolo? Čo si pamätáte?

“Presný dátum neviem, bolo to viac rokov dozadu. Bol som nováčik, pre ktorého bola celá ITF cudzia. Turizmus je predsa len oblasť, ktorá okrajovo zasahuje územie nášho mesta. Prevrat celého pôsobenia nastal, keď sme sa naviazali na Zemplínsku oblastnú organizáciu. Hlavným článkom bol bývalý riaditeľ tohto združenia Ján Ďurovčík.”

Prečo je dôležité, aby sa predstavovali na ITF tour aj Veľké Kapušany?

“Jednoduchšie je tým, kde turizmus žije viac, ako u nás, ale aj Veľké Kapušany majú v okolí mesta krásne miesta, vďaka ktorým môže turizmus napredovať aj u nás. V rámci akčného plánu chcem urobiť čo najviac preto, aby projekt Amfiteáter a Energosun ožil a tým pádom aj turizmus napredoval aj v našom meste čím viac.”

V čom vidíte rozdiel medzi predchádzajúcimi ročníkmi a týmto ročníkom? 

“Každý ročník je niečím špecifický, neobyčajný. 1.rok sa viac prezentovali stálice, akými su cestovné kancelárie Saturn, Hydrotour. Aj tento rok máme možnosť nadýchnuť sa cudzích nových destinácií, sú aj noví vystavovatelia, orientálne kraje, takže asi týmto je tento rok špecifický.”

Pre primátora mesta sú tieto dni pracovne náročné. Je niečo čo si každoročne odnášate z ITF Slovakiatour domov?

“Vo mne stále rezonuje to, že aj z nášho malého mestečka môže byť zaujímavá destinácia pre záujemcov, turistov. Záleží mi na tom, aby to neboli iba pocity, ktoré vo mne niekoľko týždňov rezonujú, ale všetky skúsenosti sa pretavili aj do reality.”

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov