Zemplínske pero 2019 – ocenenia prišli aj do Veľkých Kapušian

21. ročník regionálnej súťaže pre začínajúcich autorov sa uskutočnil dňa 3. decembra 2019 v Zemplínskom osvetovom stredisku v Michalovciach.

Zemplínske pero, ako uviedla Mgr. Alena Navrátilová dosiahol vek dospelosti, čo znamená, že táto literárna súťaž potvrdila svoju potrebu či opodstatnenosť a zaradila sa medzi najvýznamnejšie literárne súťaže v našom regióne.

Autori súťažili s tematicky nevymedzenými prácami v kategórii poézie a prózy. Do súťaže sa zapojilo 91 autorov a prihlásených bolo 167 prác.

Súťažilo sa v štyroch kategóriách:

I. žiaci 5.-6.ročníka ZŠ, resp. 1.-2 roč. osemročných gymnázií

II. žiaci 7.-9. ročníka ZŠ, resp. 3.-5 roč. osemročných gymnázií

III. študenti stredných škôl

IV. študenti vysokých škôl a ostatní dospelí

Súťažné práce posudzovala trojčlenná odborná porota. Jej členov menoval vyhlasovateľ súťaže. Predsedníčkou poroty bola MUDr. Katarína Varechová, členkami Mgr. Jela Timková, Mgr. Irena Vargová.

Zo Základnej školy P. O. Hviezdoslava sa na treťom mieste v kategórii próza umiestnila Diana Fedičová, žiačka 8. A triedy, ktorá mala možnosť vyskúšať si aj horúce kreslo, kde bola pozvaná autorkou Elekovou na krátky rozhovor.

Z Gymnázia vo Veľkých Kapušanoch v kategórii poézia sa umiestnila na treťom mieste Juliana Hospodárová.

Základnú školu P. O. Hviezdoslava reprezentovali aj ďalší žiaci – Daniel Sunitra, Daniel Chrenko, Marek Šromovský, Natália Szabadošová, Tiffany Szatmáry, Kitty Beczová, Lara Berkyová, Antónia Kiššová, Vivien Váradyová, Cseneg Kondášová, Kincso Kalitza, Dávid Kužma

Dievčatám srdečne blahoželáme a veríme, že do nasledujúcich ročníkov pribudnú k nim, ako úspešným autorkám aj nové mená, vďaka ktorým sa prejaví pestrosť myšlienky a slova.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov