Šlabikáre šťastia…

Pavel Hirax Baričák je fenomén nielen literárnej scény, ale je aj hudobník, spisovateľ, cestovateľ, fotograf, bloger, ale predovšetkým je zázračná ľudská bytosť, ktorá mnohých svojou pozitivitou dráždi. Ale iba do chvíle, kým nezájdete na jeho prednášku. Tam vás Hirax presvedčí, že nie je iba póza, ale je to naozaj on. Stále rovnaký, objímajúci, ďakujúci, usmievavý, od ktorého odchádzate s pocitom spokojnosti, pokoja, s úsmevom na perách.

Pavel Hirax Baričák a jeho Šlabikáre šťastia…

Šlabikár šťastia

Knihy, v ktorých sa venuje vzťahom, rozchodom, nevere, žiarleniu, strachom, prítomnému okamihu, sebaprijatiu, odpusteniu sebe a iným, spoznaniu sa, zrkadleniu sa s rodičmi, výchove zameranej na rešpektovanie detskej duše a určovaniu hraníc nemocenským prístupom, odbúraniu depresívnych stavov, riešeniu krízových situácií, „prečo si človek priťahuje nedobrého partnera“, zbavenia sa blokov a úzkostí z detstva…

Dňa 26. novembra 2019 v Trebišove mal Pavel Hirax Baričák motivačnú prednášku spojenú s predajom kníh. Čitateľov privítal bosí. Príjemné prekvapenie pre nás bolo, že prednášky sa zúčastnili nielen ženy, ale približne rovnaké zastúpenie mali aj muži.

Prednáška trvala viac ako dve hodiny a bola naozaj bohatá na situácie, príbehy a riešenia, ktoré by mohli zabrať v zložitých situáciách, ktoré denne všetci riešime.

Pavel Hirax Baričák

Paľovi Baričákovi sme položili tri otázky:

Prečo chodíš bosí?

Robí mi to dobre. Už päť liet chodím bosý. Ľudia sa po mne na námestiach otáčajú, majú ma za podivína. Kto to nevyskúša, nemôže to hodnotiť. Je to reflexná masáž a sloboda v jednom.

Aký máš názor na tých, ktorí sú presvedčení, že tvoja otvorenosť a pozitivita je iba póza?

Majú právo na svoj názor, nesúdim, nehodnotím, nekomentujem.

Mnohí čitatelia sú presvedčení, že Šlabikáre šťastia prinášajú šťastie. Ako to vidíš Ty, z pozície autora?

Sú to len knihy. Všetko je to len a len o tom, koľko z toho dajú ľudia do praxe. Ak nič, zostane to len teória a prázdne slová.

Súčasťou prednášky boli aj vystúpenia Juraja Hnilicu. Slovenský spevák Juraj Hnilica sa dostal do povedomia vďaka šou Česko Slovensko má talent ,kde zožal veľký úspech vďaka svojej autorskej tvorbe, a to piesňami Aká si krásna a Uletení anjeli.

Juraj, alebo ako ho poznáme my, Jurko, Ďurko, Ďurikess, svojou muzikou motivuje, teší a dodáva ľuďom nádej a chuť do života. 

Juraj Hnilica

S Paliom Baričákom sú skvelá dvojka, ku ktorej sa niekedy pridáva aj Ján Marton.

Náhody nie sú…

V Trebišove sme na prednáške boli ako hostia. Paľko Baričák si pozval ešte dvoch ľudí o ktorých sme netušili a ani o nás. Organizátorov festivalu Skapal pes, ktorý sa každoročne koná pri meste Trebišov v hospodárskej časti Nová Koronč (Sunnyho ranč)  Majku a Maťa. Tí sa poznali s Renátou a nakoniec sme sa spoznali všetci.

Renáta Nemethová, Pavel Hirax Baričák, Gabriela Fedičová, Juraj Hnilica

Prečo to píšeme?

Pali povedal Majke o našom Dobrom jarmoku a dohodli sme sa, že ak nájdeme možnosti, prídeme 16. alebo 17. decembra ponúkať vaše výrobky, ktoré ste nám darovali aj do Trebišova, aby sme mohli finančný príspevok rozdeliť medzi Zille a Dávida.

Pali počas prednášky niekoľkokrát prízvukoval, že za všetko, čo sa k nám dostáva by sme mali poďakovať. Aj niekoľkokrát denne.

Naša redakcia ďakuje za večer plný emócií a zároveň ak budete mať možnosť, zájdite na prednášky.

Ak by bol záujem, v budúcnosti by sme mohli zorganizovať s touto skvelou dvojicou stretnutie a prednášku aj u nás, vo Veľkých Kapušanoch. Dajte nám vedieť.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov