Zabudnuté remeslá- veľmi odporúčame školským zariadeniam, ale aj vám všetkým. Výstava trvá do 26.11.2019

V článku oslovujeme všetky školské zariadenia. Choďte s deťmi na výstavu, pretože predmety, ktoré sú na nej prezentované, nebudú mať možnosť vidieť inde. Spoznajú veci, ktoré sa používali  pred polstoročím, storočím a skôr. Majú možnosť vidieť ich na vlastné oči, môžu si ich  chytiť  do rúk.  Neochudobňujte ich o tento jedinečný zážitok.

Spojená škola bola a deti celý čas s úžasom hľadeli a počúvali. K výstave dostanete veľmi krásne a pútavé rozprávanie, predstavovanie predmetov. Nás previedla výstavou p. Emese, začo veľmi pekne ďakujeme.

Vy všetci si tiež nájdite  čas. Človek si myslí, že si všetko pamätá. Nie je to tak. My dospelí sme boli tiež vo vytržení. V spomienkach sme sa vrátili do obdobia detstva k starým a prastarým rodičom a pohľad na predmety, napríklad na tie, ktoré sa používali pri dojení kráv nás úplne vykoľajili. Len sme sa prekrikovali, aj ja si pamätám, aj naši mali také, presne také isté mala aj naša babka a podobne.

Choďte, oplatí sa. Veľmi. A v každom prípade vezmite aj deti, ak ich nevezmú učitelia. A foťte. Nakoniec nezabudnite nechať pár milých slov v knihe návštev.

Výstava je zo zbierky Dezidera Hornyáka  a je  prístupná v galérií Turistického informačného centra ( TIC) od 7. novembra do 26. novembra 2019.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov