AKO BUDE DOBRÝ JARMOK 18.12.2019 PREBIEHAŤ?

18.12.2019 sa vo Veľkých Kapušanoch uskutočnia Vianočné trhy a v rámci nich sa uskutoční aj DOBRÝ JARMOK, ktorý organizujeme prvýkrát.

DOBRÝ JARMOK bude prebiehať celý deň, od skorého rána, až do neskorého večera. Uskutoční sa pod záštitou primátora mesta, ÚPSVaR v Michalovciach a Vysokej školy zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety.

Čo môžete vyrobiť?

Čokoľvek. Príklad – háčkované ozdoby, hračky, pletené napr. rukavičky, maľované obrazy, ručne robené mydielka, čokoľvek vás napadne…už teraz nám posielate fotky úžasných vecí, ktoré nás by ani nenapadlo a teší nás, že máme okolo seba toľko kreatívnych ľudí

Môžete upiecť zákusky, medovníky, suché vianočné pečivo. Dajte ich do krabíc. My ich budeme baliť na papierové tácky.

Tí, ktorí ste menej zruční, alebo len nemáte čas, alebo práve v tom období, keď sa bude DOBRÝ JARMOK konať nebudete doma, môžete venovať aj finančnú hotovosť.

Pýtate sa, či máte určovať ceny výrobkov.

Nie, nemáte. Náš garant, ktorým je Vysoká škola zdravotníctva a sociálnej práce sv. Alžbety niekoľko desaťročí organizuje zbierky a dobročinné predaje a ten nás usmernil. Nakoľko ide o dobročinný charitatívny predaj, cena výrobkov nesmie byť stanovená. Každý si ju určí sám. Zaplatí za vybraný tovar sumu, akú uzná za vhodnú. Keďže ide o dobročinnosť, tak sa nesmie uvádzať dokonca ani jedno euro.

Kedy nám máte výrobky odovzdať?

Kedykoľvek sa vieme dohodnúť. V tomto období už prebieha zbierka hygienických a čistiacich prostriedkov. Každý pracovný deň od 13:00 do 18:00 nájdete nás, alebo našich dobrovoľníkov z Gymnázia v priestoroch Mestského úradu, na prízemí, až do 22.12.2019.

Suché pečivo nám môžete odovzdať už od 16.12.2019. Zákusky a koláče nám môžete odovzdať deň predtým.

Viac informácií vám poskytneme aj na telefónnom čísle 0907 945 200.

Ako náš stánok nájdete?

Náš stánok bude označený názvom DOBRÝ JARMOK a už teraz vieme, že v ňom bude dobrá nálada a srdcia vás všetkých. Aj vyrábajúcich aj kupujúcich.

Je nutné, aby výrobky predávali tí, ktorí ich vyrobia?

Nie, ale vždy sa môžete pridať. Hoci len na chvíľku. Predávať budeme my tri – Reny, Alica a Gabi s pomocou našich dobrovoľníkov, ktorí sa k nám pridajú.

Pre koho predávame a vyrábame?

Predávame pre malú Zille Mátyás a chalana Dávida Reňa z Veľkých Kapušian. Článok nájdete tu

Výťažok z predaja bude rovnomerne rozdelený pre nich a preto prosíme, ak ste z iného mesta, aby ste čítali ďalej.

Čo ak ste z iného mesta a chcete sa zapojiť?

Napíšte nám správu, alebo zavolajte na vyššie uvedené číslo. Zbierku sme vyhlásili my, vo Veľkých Kapušanoch, čo neznamená, že sa nemôžete zapojiť z každého kúta Slovenska. Nájdeme koordinátora vo vašej blízkosti s ktorým sa dohodneme a ten od vás všetko preberie. Je dôležité, že to, čo chcete venovať, aby ste nerobili na vlastnú päsť. Ide o deti z dvoch rôznych miest, pre ktoré sa spájame a delíme rovnakým podielom.

Kedy vyzbieranú sumu odovzdáme?

To jediné ešte nevieme, ale sledujte našu FB stránku a oznámime včas aj to, aby ste sa mohli k nám pridať.

Posledný adventný týždeň bude teda nielen o Vianočných trhoch, ale aj o DOBROM JARMOKU, ktorý sa uskutoční v rámci nich. DOBRÝ JARMOK sa uskutoční prvýkrát pod našou taktovkou, ale nezabúdame, že niekoľko rokov pred nami sa vo Veľkých Kapušanoch predáva charitatívny vianočná kapustnica, ktorú organizuje strana Most Híd pod sloganom Jónnak lenni jó – Je dobré byť dobrým o tej si napíšeme v ďalších príspevkoch, pretože ani tá nebude chýbať ani tento rok.

Pre mňa je predvianočný čas a Vianoce veľkým hojdacím kreslom, do ktorého je tak príjemné si sadnúť, keď prídem domov. Ale vždy sú aj o tom, že si musíme pomáhať, že nesmieme myslieť iba na seba. Trápi ma občas jediné, že nedokážeme pomôcť všetkým, ktorí našu pomoc potrebujú.

Myslím si, že svet potrebuje veľa dobrého, nielen na Vianoce, ale celý rok. Kiežby sa dalo zatvoriť ich do veľkého zaváraninového pohára a dávkovať každý deň…

My máme doma taký zvyk. Pri štedrovečernom stole každý zúčastnený poďakuje za všetko dobré, čo počas roka zažil, čo sa mu podarilo a čo si váži a ja verím, že ak sa pridáte k nášmu DOBRÉMU JARMOKU, či už ako vyrábajúci, alebo ako kupujúci, tak si na neho spomeniete aj počas štedrej večere a na chvíľu vás zahreje myšlienka, že sme spolu pomohli iným.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov