Predstavujeme redaktorky vkport.sk

Prečo vzniklo občianske združenie Zodpovední občania mesta Veľké Kapušany, ktoré poznáte pod skratkou vkport.sk nájdete v článku tu

Prvé príspevky sme priniesli 1. februára v roku 2019. Zakladajúcimi členmi boli Gabriela Fedičová, ktorá je zároveň štatutárom občianskeho združenia, Renáta Némethová a Kiss Kolos, ktorý sa po niekoľkých mesiacoch práce z osobných dôvodov a časovej tiesni rozhodol ako redaktor nepokračovať.

Dnes ich stránku na sociálnej sieti sleduje 2604 ľudí.

Najväčšie ohlasy a zároveň útoky zaznamenali po prvých názorových článkoch, ktoré si môžete prečítať tu

V letných mesiacoch sa k nim pridala Alica Kočišová a tak pracujú ďalej v zostave Gabriela Fedičová, Renáta Némethová a Alica Kočišová.

Prečo?

Nie je to preto, že sa nudíme. Ani v živote, ani v práci sa rozhodneme nenudíme, ale stretávali sme ľudí predtým, ako sme vznikli a stretávame aj teraz takých, ktorým sa zdá všetko obyčajné a všedné, alebo vidia veci okolo seba len negatívne a zle a tak chceme, aby ste vedeli a videli všetko to, čo je dobré, úžasné, pozitívne aj vďaka vám, občanom nášho mesta a vďaka ľuďom z nášho okolia.

Slovensko, ale aj naše mesto pred rokom, keď sme sa pripravovali na komunálne voľby bolo plné sťažovateľov a nadávačov a vzdychačov. Medzi nich patrili aj mnohí kandidáti na poslancov o ktorých dnes už nikto ani nevie. Všetky ich plány sa rozplynuli v neviditeľnej hmle a tomu nie celkom rozumieme, pretože pracovať pre verejnosť, pre ľudí, pre verejný záujem sa dá aj inak, ako sedením na poslaneckej stoličke.

Vzdychači ale vzdychajú, vždy budú, okrádajú sa o čas a dobrú náladu a uniká im to, že každý môže opravovať svet – nie nadávaním pri pive, vypisovaním na sociálnej sieti, ale konkrétnymi činmi.

Predstavte si, žeby bol pomer slepých a hluchých ľudí k tým, čo normálne vidia a počujú 3:1. Bol by to veľmi smutný svet. Mnohí nevnímajú všetko to pekné a dobré, čo sa okolo nich deje.

Tak, ako pomáhajú vidiaci nevidiacim, aj my chceme, aby ste videli veci, ktoré potešia a povzbudia, aby ste neboli zachmúrení a smutní a nešťastní.

Blížia sa voľby do NRSR a čas letí tak neuveriteľne rýchlo, že už máme za sebou rok po komunálnych voľbách.

Vzdychači sa objavujú a vždy budú, ale namiesto nič nehovoriacich politických diskusií, namiesto letákov, ktorými sa určite životné prostredie nechráni choďte do prírody, počúvajte dobrú hudbu, čítajte knihy a sledujte našu stránku, pretože pekných a dobrých vecí je na svete viac, ako toho škaredého a zlého.

Gabi Fedičová

Gabi Fedičová odovzdáva cenu čitateľke vkport.sk Márii Brandics, ktora vyhrala v súťaži pred Veľkou Nocou

Renáta Némethová

Reny Némethová s primátorom mesta Veľké Kapušany, moderuje akciu pred MsÚ – Výroba vtáčích búdok, ktorú sme zastrešovali mediálne

Alica Kočišová

Alica Kočišová s hasičmi z dobrovoľného HaZZ Veľký Horeš, ktorí varili guľáš a predávali ho za symbolickú cenu 1 euro. Financie venovali Patrikovi na rehabilitáciu.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov