Slovensko na ceste k Smart City – primátor mesta Veľké Kapušany sa zúčastňuje odborného seminára

Dňa 2. októbra 2019 sa v Žiari nad Hronom uskutočnil odborný seminár s názvom Nórsky deň, ktorý bol zameraný na zelené a inovatívne riešenia v internej správe miest a samospráv – moderné trendy a ako môžu zelené a inovatívne riešenia zefektívniť internú správu obcí a samospráv na Slovensku.

Zastúpenie mali aj Veľké Kapušany. Odborného seminára sa zúčastnil samotný primátor mesta Veľké Kapušany Peter Petrikán, ktorý je presvedčený, že aj Veľké Kapušany môžu napredovať viac a stať sa skutočne moderným mestom nielen v poňatí Slovenska, ale aj celej Európy.

Nórske kráľovstvo, ako pre TASR uviedol David Winkler z Nórskeho veľvyslanectva patrí medzi priekopníkov v technológiách smart city či v digitalizácii. Na odbornom seminári predstavili moderné technológie a inovatívne riešenia, ktoré môžu pomôcť v riadení samospráv, obcí alebo aj firiem.

Na seminári sa predstavili viacerí spíkri, vrátane veľvyslanca nórskeho kráľovstva Terjeho T. Nervika, primátora Žiaru nad Hronom Petra Antala, predsedu Smart Cities Klub na Slovensku Miloslava Juríka, predstaviteľa slovenskej IT firmy RescoNet Branislava Valacha a odzneli aj prezentácie z Nórska a zo slovenskej štátnej správy. 

Vymenili sa skúsenosti a predstavili novinky v rôznych oblastiach života, ktoré sa priamo dotýkajú každého v 21. storočí a stali neoddeliteľnou súčasťou života miest a ich obyvateľov. Takisto sú aj súčasťou politík a stratégií do budúcnosti a cieľom tohto seminára bolo uviesť najnovšie trendy, novinky a vymeniť si skúsenosti.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov