Výroba vtáčích búdok vo Veľkých Kapušanoch / Madárlak készítés

Mnohí si pamätáme 5. jún, Svetový deň životného prostredia, keď sme sa spojili a spoločne vysadili v meste stromy. Dnes opäť prichádza chvíľa, kedy môžeme ukázať, že aj My sme súčasťou prírody.
Podľa prieskumu Slovenskej ornitologickej spoločnosti na území mesta Veľké Kapušany je potrebné umiestniť 60 vtáčích búdok, ktoré zabezpečia bezpečný domov pre tu žijúce druhy vtákov, čím sa podporí ich rozmnožovanie a prežitie.
Pomôžte aj Vy našej aktivite s výrobou vtáčích búdok.
Ak máte chuť zapojiť sa do výroby vtáčích búdok, Mesto Veľké Kapušany v spolupráci s občianskym združením Zdravie a šport, dňa 20. septembra 2019, v piatok, od 14:00 hod. do 18:00 hod. poskytne materiál (narezané drevo, náradie, farby a štetce na natieranie) k výrobe 40 vtáčích búdok.
Srdečne očakávame rodiny s deťmi, starých rodičov s vnúčatami, priateľské komunity.
Prihlásiť sa môžete na e-mailovej adrese: tic@vkapusany.sk
Vyhotovené vtáčie búdky umiestnia odborníci z ornitologickej spoločnosti v rôznych častiach nášho mesta.
Dobrá správa pre deti, ktoré sa chcú zapojiť do žrebovania dňa 27. septembra, za účasť na výrobe vtáčích búdok môžu získať pečiatku na súťažnú kartu.

Mindannyian emlékszünk még a június 5-én rendezett faültetésnél mekkora összefogásban volt részünk. Nos, ismét eljött a Mi időnk. Most ismét bebizonyíthatjuk, hogy Mi is a természet része vagyunk!
A Szlovák Ornitológiai Társaság felmérése szerint Nagykapos területén 60 darab madárlak elhelyezésére lenne szükség, hogy biztonságos otthont teremtsünk az itt élő madárfajoknak, ezzel biztosítva itt maradásukat és szaporodásukat.
Ez adta az ötletet, hogy a Zdravie a šport (Egészség és Sport) polgári társulás együttműködésével 2019. szeptember 20-án 14:00 órától 18:00 óráig a városi hivatal előtti téren minden anyagi eszközt biztosítva (méretre vágott faanyag, szerszámok, festékek ecsettel a mázoláshoz) közös erővel elkészítünk 40 darab madárbódét.
A rendezvényre szeretettel várjuk családok jelentkezését, akik gyermekeikkel, unokáikkal vagy l barátaikkal szívesen barkácsolnak.
Jelentkezésüket várjuk az alábbi e mail címen: tic@vkapusany.sk.
Az elkészült madárlakokat az Szlovák Ornitológiai Társaság szakemberei fogják majd elhelyezni a város területén.

Zdroj: Mesto Veľké Kapušany – Nagykapos

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov