Mestský park vo Veľkých Kapušanoch prechádza zmenou

Mestský park vo Veľkých Kapušanoch prechádza takpovediac zmenou vizáže.

Čo sa deje?

Mesto Veľké Kapušany sa rozhodlo zmeniť vzhľad parku pozdĺž chodníkov smerom k soche Herczega Gézu Gábora , ktorá je umiestnená v strede mestského parku. Mestský park má slúžiť pre občanov mesta Veľké Kapušany a pre návštevníkov, ako oddychová zóna. Práce sa začali a pokračujú takto:

Čo je dôležité vedieť :

Je zakázaný pohyb so psom na vyznačených miestach! Čo ale neznamená, že nemôžete so psom po parku prejsť.

Je zakázané v mestskom parku hrať futbal!

Je zakázané v mestskom parku požívať alkoholické nápoje a iné omamné látky!

Je zakázané v mestskom parku odhadzovať odpadky!

Je zakázané ničiť zeleň, stromy, kvety!

Prvá zmena sa udiala 5. júna 2019, keď sme začali s výsadbou stromov. Ďalšia prišla, keď sa osadili plechové sudy s vodou, aby sa každý mohol pričiniť aj starostlivosťou o svoj vysadený strom. O pár týždňov sa udiala 2. etapa výsadby stromov, ktorá sa uskutočnila z vyzbieraných finančných príspevkov. Potom došlo aj k tomu, čoho sme sa obávali už v čase výsadby. Jeden strom bol zlomený. Fotku nám vtedy poslali hasiči z nášho mesta. Hneď potom sme ju postúpili kompetentným orgánom na objasnenie a zverejnili. Do jednej hodiny od zverejnenia sa nám ozvala osoba, ktorá strom zlomila a na ďalší deň zakúpila nový strom a vysadila – takto sa správajú osoby, ktoré vedia, že za svoje činy sú zodpovedné a presne to, by si mal uvedomovať každý z nás.

Mestský park je chránený kamerovým systémom!

Dôležité je ale nezabúdať na to, že za svoje činy sme zodpovední. Za každý odhodený cigaretový špak, za každý odhodený papier, za každý zlomený kvet, či strom. Správajme sa zodpovedne a naučme sa správať zodpovedne aj tých, ktorí sa správajú zatiaľ inak. Prosíme Vás o spoluprácu. Pokiaľ si všimnete, že dochádza k nedodržiavaniu verejného poriadku v mestskom parku, oznámte to príslušným orgánom, ktoré budú konať v zmysle zákona a VZN mesta Veľké Kapušany!

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov