O kom sa natáčal tri dni film vo Veľkých Kapušanoch? My vieme…

Dňa sme priniesli rozhovor s tanečníkom Tomášom Kalujom, ktorý si môžete prečítať – tu

V júli 2019 sa Veľké Kapušany stali miestom, ktoré prilákali kameramanov a režisérov. Tí začali s natáčaním filmu, ktorého hlavnou postavou je Tomáš a film je o ňom. O jeho živote. Natáčať začali vo Veľkých Kapušanoch, v škôlke, v škole, v meste, v rímskokatolíckom kostole…Pokračovať budú v tábore a Tomáš sľúbil, že sa ozve. Točiť sa bude až do decembra. December je mesiac, keď má byť film hotový a dostupný pre divákov.

Tomáša sme sa opýtali, ako sa stal z tanečníka herec a odpovedal: Dostal som veľkú príležitosť pôsobiť ako poradca v nahradných rodinách a práve pre túto činnosť prebieha natáčanie filmu o mne. Touto cestou sa chcem poďakovať ľuďom ktorí sa podieľajú na tejto činnosti a ktorí budú pomáhať v tomto krásnom diele, ktoré by malo byť hotové koncom roka. Ďakujem Eduma. Veľmi ste ma prekvapili a vážim si to. Som rád, že môžem s Vami spolupracovať, byť medzi vami a učiť sa novým veciam.”

Kto, alebo čo je Eduma?

„Skúmame, aký vplyv má rozprávanie osobných príbehov na myslenie a vnímanie mladých ľudí a ich schopnosť porozumieť dôležitým spoločenským témam. Mladú generáciu učíme, z čoho pramenia naše predsudky a ako viac porozumieť svojmu strachu a emóciám. Pretože, až keď rozumieme vlastným emóciám, dokážeme pochopiť prežívanie druhých. Ak vieme pochopiť prežívanie druhých – detí, rodičov, súrodencov, priateľov, kolegov či manažérov – rozumieme aj ich konaniu, správaniu a postojom.“

Janette Motlová (Maziniová), zakladateľka Eduma – Od emócií k poznaniu, n.o.

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov