COPUS EXPO 2019 – Dávame do pozornosti prvovýrobcom a ľudovým remeselníkom! – Őstermelők, kézművesek figyelmébe! (vkapusany.sk)

Dávame do pozornosti prvovýrobcom a ľudovým remeselníkom! 
V meste Veľké Kapušany po desiatich rokoch opäť ožíva festival tradičných ľudových remesiel, ktorý ponesie názov Copus Expo a bude spojený s jarmokom tradičných ľudových remesiel, na ktorom remeselníci a prvovýrobcovia budú prezentovať majstrovstvo a šikovnosť rúk súčasných majstrov, ktorí sú pokračovateľmi tradičných ľudových remeselníkov a tiež výrob, ktoré nenadobudli charakter remesla, kedysi však boli súčasťou bohatej a pestrej domáckej výroby a dodnes sa prostredníctvom výrobcov zachovávajú. Vytvorí sa priestor pre stretnutie sa výrobcov a podporí vzťah mladej generácie k pestovaniu tradičných ľudových remesiel. 
Podmienky účasti a organizačné pokyny:
Termín konania : 23-24-25 august 2019
Miesto konania : Futbalový štadión, ul. Záhradná, Veľké Kapušany
Zúčastneným majstrom a prvovýrobcom bude organizátorom pridelené miesto, kde budú mať k dispozícií výstavný stánok bez poplatku, avšak účasť je viazaná registráciou. 
Zúčastnení majstri a výrobcovia zašlú vyplnené prihlášky do 16. augusta 2019 na email: tic@vkapusany.sk. Prihláška je k dispozícii na web stránke mesta vkapusany.sk 
Účastník musí byť prvovýrobca, alebo výrobca tradičného ľudového remesla v niektorej z nižšie uvedených oblastí:
– drevorezba, výroba tradičných ľudových hudobných nástrojov, šindliarstvo, tesárstvo, kolárstvo, košikárstvo, výroba zo slamy a šúpolia, hrnčiarstvo, maľovanie obrazov na sklo, výroba ľudových hračiek (rôzne techniky a materiály), výroba z včelieho vosku, výroba ľudových betlehemov (rôzne techniky a materiály), výroba ľudových masiek a obradných predmetov, kováčstvo, kovotepectvo, zvonkárstvo, tkáčstvo, viazanie, pletenie, háčkovanie …, súkenníctvo, gubárstvo, kožušníctvo, výroba čižiem, krpcov, opaskov, remeňov, spínadiel, sedlárstvo, výroba postrojov na kone, bičov, výroba krojov, krojových doplnkov a ozdôb, ak iné – potrebné je bližšie špecifikovať.
-výrobca a spracovateľ domácich potravín, ktoré sú vyrobené a spracované výlučne z domáceho chovu (nie fast food)
Organizátor účastníkom zabezpečí: 
-výstavný stánok so stolom, stoličkami
-parkovanie
-elektrinu, vodu
-2 ks. vstupeniek na Lečofest 2019

Bližšie informácie môžete získať na tel.číslach +421566384317 alebo mailom tic@vkapusany.sk

Őstermelők, kézművesek figyelmébe!

Nagykapos Város felhívja az őstermelők, kézművesek, háztáji jellegű termékek készítőit, hogy több, mint tíz év kihagyás után újra megrendezésre kerül a Copus Expo nevet viselő kézműves kiállítás és vásár. 
Időpont: 2019 augusztus 23-25.
Helyszín: Futballpálya, Zöldág u., Nagykapos
A helyszínen kijelölt sátorhelyeket térítésmentesen vehetik igénybe az árusok, a részvétel azonban regisztrációhoz kötött, amelyet a város weboldalán található űrlap kitöltésével tehetnek meg.
Jelentkezésükét augusztus 16-ig a tic@vkapusany.sk email címre várjuk. 
Bemutatható és árusítható termékek: 
– kizárólag kézzel készült kézműves dísztárgyak, ékszerek, kiegészítők, kozmetikák, 
– hazai gazdaságból, feldolgozásból származó élelmiszerek (nem fast food).
Amit biztosítunk:
– fedett árusítóhely asztallal (korlátozott mennyiségben),
– parkolóhely,
– áram,
– víz, 
– 2 darab belépő a lecsófesztiválra

Bővebb információt a +421566384317 telefonszámon vagy a tic@vkapusny.sk email címen.

Zdroj: vkapusany.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov