Košický kraj vymenoval nových riaditeľov stredných škôl (kosicednes.sk)

Riaditeľov 12 stredných škôl vymenoval predseda Košického samosprávneho kraja (KSK) Rastislav Trnka. Sedem riaditeľov pokračuje v ďalšom päťročnom funkčnom období, na piatich školách sa mení vedenie. Menovacie dekréty si noví či staronoví riaditelia v stredu prevzali na Úrade KSK

foto zdroj: web

Novou riaditeľkou gymnázia v Rožňave bude Katarína Adamková, Gymnázium vo Veľkých Kapušanoch povedie Ľudovít Mišľan a Strednú odbornú školu (SOŠ) Pribeník Silvia Sakáčová. Na Obchodnej akadémii (OA) Michalovce bude riaditeľkou Dana Kerekešová a na OA Polárna Košice riaditeľom Michal Potoma.

Na siedmich školách pokračuje súčasné vedenie – Dušan Andraško na Gymnáziu Gelnica, Diana Košťálová na SOŠ technická Rožňava, Milan Kudrik na Hotelovej akadémii Spišská Nová Ves, Miroslav Sivý na SOŠ obchodu a služieb Michalovce a na košických školách Ingrid Sedláková na SOŠ Gemerská, Ľubomír Sobek na Gymnáziu Alejová a Elena Tibenská na SOŠ Ostrovského.

Niektorí odchádzajú rovno do dôchodku 

„Tento týždeň sa predseda KSK Rastislav Trnka zároveň rozlúčil s ôsmimi riaditeľmi, pričom piati z nich odchádzajú do dôchodku. V utorok (2.7.) im odovzdal ďakovné listy,“ informoval Úrad KSK. Rekordmankou medzi odchádzajúcimi je Anna Brhlíková, ktorá bola riaditeľkou 29 rokov. Viedla OA v Michalovciach a predtým aj SOU poľnohospodárske. 

Pred dôchodkom sa tiež rozlúčili dlhoroční riaditelia zo SOŠ Pribeník Štefan Dubík, z košického Konzervatória Timonova Bartolomej Buráš, z Gymnázia Rožňava Jozef Matis a Gymnázia Ľudovíta Štúra v Michalovciach Anna Osifová. Nových nástupníkov na riaditeľskej stoličke budú mať aj už bývalí riaditelia Judita Lecková z Gymnázia Veľké Kapušany, Peter Parimucha zo Strednej priemyselnej školy (SPŠ) dopravnej Košice a Mária Ténaiová z Gymnázia Kráľovský Chlmec. 

Zdroj: kosicednes.sk

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov