Prvé sv. prijímanie v kostole sv. Šimona a Júdu vo Veľkých Kapušanoch.

Prvé sväté prijímanie je dôležitou udalosťou v živote každého veriaceho človeka. Viesť deti k Pánovmu stolu je pekná, ale zodpovedná úloha. Deti sú na ceste k prvému svätému prijímaniu veľmi otvorené pre Ježiša, pre Jeho život a lásku. Postupne vstupujú do osobného vzťahu k Nemu. Je to prvá láska, ktorá ich v údive a počúvaní robí jemnocitnými.

Podľa: ThLic. Pavla Bugoša

Dnešný deň bol pre rímskokatolícku farnosť výnimočne krásnym, dojímavým, plným emócií, viery, súdržnosti, lásky, čistoty. A pokory.

Bol dňom  1 sv. prijímania .


Prvoprijímajúcich detičiek bolo 22 a pod vedením kaplána Mgr. Petra Schmotzera sa deti celý rok pripravovali na tento svoj veľký deň.

Kňaz v kázni ich povzbudil, aby na tento deň nezabudli nikdy.

Prirovnal ich k hokejistom, ktorý i napriek tomu, že nezískali medaile, bojujú ďalej, nezavesia korčule a hokejky na klinec, ale naďalej tvrdo trénujú. Tak aj oni, aj keď sa objavia v ich živote problémy, nech sa nevzdávajú, nech bojujú a naďalej držia krok s Cirkvou, pretože tak ako lampa potrebuje elektrický prúd, aby sa rozsvietila tak aj oni potrebujú v živote Boha, aby ich život mal zmysel.

Rodičia sa  poďakovali kaplánovi za starostlivosť po celý rok ako aj za podporu a prípravu p. učiteľovi Bačovi M. a Adamčikovej T.

Účasť na slávnosti bola veľká, rodičia mali slzy na krajíčku a ďakovali za tento dar.

S radosťou a v netrpezlivom očakávaní boli aj starí rodičia, krstní rodičia ako aj mnoho ďalších príbuzných a priateľov prvoprijímajúcich detí.

Nám všetkým zostáva sa ku gratuláciam pridať, aby ich očká vždy takto žiarili s radosťou a láskou po celý život, aby zostali dobrými ľuďmi, akú naša spoločnosť potrebuje.❤☺

Prekrásne doobedie všetky deti s rodičmi zavŕšili spoločným obedom a posedením  v reštaurácií Lamour. Prekrásna myšlienka, ktorá sa začína skloňovať v našom meste – buďme, držme spolu.

Ďakujeme autorovi článku Vlastimilovi Mačičkovi za príspevok a krásne fotky.

Aj redakcia vkportu sa pripája a blahoželá všetkým detičkám  a tiež blahoželáme a ďakujeme kaplánovi  Mgr.Petrovi Schmotzerovi za prácu s deťmi a starostlivosť o ne. Bolo to tiež jeho prvé prijímanie s deťmi, ktoré zvládol na veľmi vysokej úrovni. Určite je pre neho povzbudením, aby sa v septembri s obrovskou chuťou začal venovať príprave ďalšej skupiny detí a Vy rodičia nezabudnite svoje detičky v septembri prihlásiť . 

Pridaj komentár

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená. Vyžadované polia sú označené *

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.

Prejsť na panel nástrojov